четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Шеф в ЦСКА: Радваме се на атаките от Домусчиев. Головодов сам напусна „Армията“

Шеф в ЦСКА: Радваме се на атаките от Домусчиев. Головодов сам напусна „Армията“

Пресдиректорът на ЦСКА Христофор Христов обобщи всички новини около червения отбор, подготвителния лагер в Испания и последния двубой с „Динамо“-Киев в специален телефонен разговор на живо за „Спорно за спорта“.

Мениджърът на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов гостува в студиото и заяви, че ЦСКА е един от малкото отбори в България, който може на подготовката да си позволи да играе с такива силни отбори. „Независимо от резултата, имаше и хубави моменти, и лоши. Но този мач е показателен за подготовката и за нивото, на което се намираме в момента“, коментира Яръмов. Този мач е дал отлична възможност на ръководството и треньорите да преценят кои футболисти на в добра форма. „Като знаем кой седи начело на ЦСКА, г-н Гриша Ганчев и неговата политика за създаването на млади и кадърни футболисти, тяхното налагане в първия отбор и тяхното трансфериране в чужбина – е нещо, което той постигна и държи да се приложи и в ЦСКА“, заяви Яръмов.

Той каза и че истината за Павел Головодов е много проста. По думите му, Головодов е на прага между мъжкия и юношеския футбол, миналата година е навършил 18 години. „Именно в тази година се решаваше неговото бъдеще. Павката е много добро момче и беше много обичано и обгрижвано, но има лоши съветници. Нещо, което аз повтарям на всички футболисти в школата – не трябва да се доверяват и да се радват, ако някой ги тупа по гърба и им казва, че са велики, а да търсят истината и постоянно да бъдат сваляни на земята“, подчерта Стефан Яръмов.

По думите му, повече от 10 момчета получават стипендии, а не заплати. Тези стипендии са близки до цифрите на някои от професионалните футболисти. „Най-голямата грешка на Павката Головодов беше, че той не се вслуша в моя съвет. Футболът и като цяло спортът, ако някой каже, че има демокрация, ви лъже. Футболът е дисциплина, много труд, много лишения, диктатура, за да постигнеш нещо наистина голямо. Павката се подведе по акъла на някои негови „доброжелатели“ и в момента, в който получи първото наказание, аз му предложих да живее със съотборниците си“, разказа Яръмов и добави, че на футболистите им е осигурен обяд и вечеря.

„Той не е отстранен от отбора. Той беше чакан да замине за Тетевен и да вземе участие в тренировките. Ако беше доказал, че има промяна в поведението му, щяха да му бъдат възстановени и стипендията, и всичко останало, но явно под давлението на негови съветници, той избра да продължи на друго място“, заяви Яръмов. Той му пожела успех и да намери своя път.

Той коментира и изказванията на Домусчиев за ЦСКА. „Ако ние не сме заплаха за никого, никой няма да ни обръща внимание“, заяви Яръмов. Заради негативизма, който вижда, това означава, че са на прав път.

Чуйте целия разговор със Стефан Яръмов в следващото видео:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …