четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Шеф в ЦСКА: Няма проблем с ФИФА и УЕФА, Ганчев ще строи нов стадион на „Армията“

Шеф в ЦСКА: Няма проблем с ФИФА и УЕФА, Ганчев ще строи нов стадион на „Армията“

Милко Георгиев коментира какво предстои да се случва около ЦСКА с проблемите, които имат с УЕФА и ФИФА, как ще бъде регистрирано новото дружество, ще бъде ли изкупена марката, както и ще може ли да бъдат картотекирани нови футболисти.

„Това е спортът. Има и загуби, има и победи“, заяви той по повод загубата от „Верея“.

„Кореспонденцията между ЦСКА и ФИФА не тече директно, че през БФС. Смятам, че до няколко дни ще има отговор от ФИФА и смятам, че ще е положителен и че ще успеем да си картотекираме футболистите“, обясни Георгиев.

„Увереност ми дава това, че не е нито първия такъв случай, нито последния. Няма драма в случая. Да приемем, че има едно документално забавяне в някои от страните, не е при нас“, коментира още той.

Георгиев каза и мнението си по най-горещия напоследък въпрос – кое е автентичното ЦСКА. „В последно време много се преекспонира темата с историята, титлите и купите. Те са на стадиона в музея. Феновете са с отбора. Футболистите са футболисти на ЦСКА. Всичко останало – клонинги разни, баламосват хората с глупости. Не мисля, че това е нещото, което би разединило феновете. Очевидно е, че публиката стои твърдо зад отбора, който играе на стадион „Българска армия“, категоричен е Милко Георгиев.

Той коментира и оздравителните планове и посочи, че ще има синдик. „Тази марка принадлежи на всички тези хора, които идват на стадиона“, каза Георгиев. „ЦСКА и „Левски“ са социален проект – нещо, от което се вълнува цяла България. „Лудогорец“ е успешен бизнеспроект“, смята още Милко Георгив. „Сезонът тепърва започва. Ще е много по-различен, много по-дълъг. Аз съм уверен в силата на отбора, но ще видим“, посочи още той.

Реконструкция на стадиона не се обсъжда. Идеята на собствениците е изграждане на нов стадион и чисто нова база, каквито заслужава ЦСКА. „Първо ЦСКА трябва да получи базата с дългосрочен договор. След това предстои да бъде направено задание, да се изготви от архитекти, после да бъде реализиран. Трудно може да се ангажираме с някакви срокове. Смятам, че до една година ще може да започне строителството“, каза Милко Георгиев.

Във видеото вижте още и какво каза спортния директор на новосформираното ЦСКА 1948 за амбициите му с отбора в „А“ окръжна група и защо бившият капитан на „армейците“ се съгласи да поеме поста, предложен му от ген. Иван Мечков:

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …