неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Шампионът Радослав Панталеев: За пътя до полупрофесионалния бокс и волята за победа на ринга

Шампионът Радослав Панталеев: За пътя до полупрофесионалния бокс и волята за победа на ринга

Състезател в световните боксови серии, шампион на България по бокс за 2016г, част от отбора на Британските лъвски сърца. Това са само част от нещата, които описват непримиримия Радослав Панталеев.

Той разказа, че още от 10-годишен е решил да се насочи към бокса. „Започнах в Плевен, в Спартак Плевен баща ми ме заведе в залата. След което започнах по-сериозно да се състезавам за Спартак Плевен, влязох в спортното в 7-ми клас – общо взето от там ми започва кариерата“, спомни си Панталеев.

„В 8-ми клас се преместих в ЦСКА, защото бяха много по-добри условията. През всичките години съм се състезавал и вече, както се казва, трябва толкова труд, през всичките години, трябва да започнем да берем плодовете сега тепърва“, добави спортистът.

Оттогава досега боксьорът не спира да показва уменията си на ринга, a свидетелство за талантът му са купищата спечелени медали у нас. Радослав не остава незабелязан и получава предложение да се пробва и в полупрофесионалния бокс.

По думите му, най-големите разлики между аматьорския бокс и този, който практикува сега, е, че сега играе 5 рунда, с по-малки ръкавици. „Тактиката ти трябва да е друга, не за 3 рунда. Доста по-различно е. Но мисля, че повече ми върви този бокс дори от аматьорския“, добави Панталеев.

Преди около година Пантелеев е поканен в отбора на Британските лъвски сърца и в момента е непобеден в цели 4 мача. Четвъртият му двубой бе преди около месец, а съперникът му – представител на Италия.

„Този мач приключи така добре за мен. Не мога да кажа, че ми е било лесно, но така – от четирите мача, най-гладко премина. Естествено, тази четвърта победа ме изпраща по-нагоре в ранглистата на WSB и се надявам и напред да продължавам така, като имам шанс да взема от WSB направо за Световното квота“, посочи боксьорът.

„От първия рунд каквато тактика ми беше направил Михаил Таков, всичко си изпълнявах както трябва и всичко си вървеше по вода. Първите рундове имах указания да вкарвам повече удари долу, във трупа и заради това във по-късния етап от мача, противникът беше много по-изморен“, разказа още той.

Пантелеев призна, че и трите срещи са били много трудни, но първата го затруднила най-много, тъй като тя е била негов дебют и се е изправил срещу много по-опитен противник.

„Той имаше тогава към 7 – 8 мача зад гърба си, а аз за първи мач излизам така в WSB. И наистина тогава ми беше най-трудно“, добави още боксьорът.

„Тогава по принцип не ми беше много лесно, защото даже април беше дебюта. Аз януари месец получих много сериозна контузия на ахилеса, 2 – 3 месеца не тренирах пълноценно и общо взето отидох на този мач, като не бях на 100 % подготвен“, каза Панталеев.

Състезателят дължи победите си както на своя талант, така и на треньорите си – Михаил Таков, Хосе Солер Арате и останалия екип. Радо е категоричен, че няма какво да го спре. Често обаче има доста препятствия по пътя му.

„Най-големият проблем е, че няма конкуренция. Общо взето всичко си е наред – подсигуряват ни лагери, подсигуряват ни екипировка, всичко е наред. Но това е – че няма интерес и няма хора, които да тренират“, добавя спортистът.

Една от мечтите на Панталеев вече е факт – създаване на български отбор в WSB. Остават още няколко все толкова грандиозни цели, които изобщо не са непостижими.

Вижте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …

Един коментар

  1. Не е ПантЕлеев, а ПантАлеев…без коментар!