вторник , 20 февруари 2018
Начало / Спорно за спорта / Северна и Южна Корея се обединиха под един флаг за Олимпийските игри в Пьонгчанг

Северна и Южна Корея се обединиха под един флаг за Олимпийските игри в Пьонгчанг

След серия от дипломатически срещи на високо ниво Северът и Югът стиснаха ръце и решиха – на Олимпиадата в Пьончан Корейският полуостров ще бъде обединен. Сеул и Пхенян ще се явят под общ флаг на церемонията по откриването на игрите.

Освен това Северна и Южна Корея ще участват и с един отбор по хокей при жените – решение, което се прие със смесени чувства от обществеността на Юг и въпросителни около това дали по този начин дамите не губят шансове за медал.

Скиорите на двете държави също ще тренират заедно в курорт в Северна Корея и ще участват в общи културни събития.

Десетки хиляди противници на идеята подписаха повече от 100 онлайн петиции, призоваващи президента Мун Дже-ин да отхвърли споразумението за обединен тим.

Пхенян ще изпрати делегация от 550 членове. От тях – 140 артисти, 30 таекуондисти, които ще вземат демонстративно участие, и около 230 зрители, които ще подкрепят севернокорейските атлети по време на най-големия зимен спортен форум.

Последно двете страни се явиха под общ флаг на Игрите в Торино през 2006 г. Олимпиадата тази година ще се проведе в южнокорейската провинция Пьончан между 9 и 27 февруари.

Вижте също

Делегат от БФС: Боби Михайлов е по-малкото зло, той ни обгрижва и промени много неща във футбола

Делегатът на Конгреса за избор на нов председател на БФС Крум Георгиев сподели какви са …