петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Селекционерът Любомир Минчев обяви съставa за предварителните световни квалификации
basket

Селекционерът Любомир Минчев обяви съставa за предварителните световни квалификации

Селекционерът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев обяви съставa за предстоящите предварителни световни квалификации. Той ще разчита общо на 16 баскетболисти, като това е разширеният състав, избран за подготовката.

Единственият чужденец в групата е Дий Бост, а част от останалите са Павлин Иванов, Христо Захариев, Димитър Димитров и Павел Маринов.

Дебютантите в състава са двама – Йордан Минчев и Николай Вангелов, а Александър Везенков и Дий Бост ще закъснеят за подговката с три дни.

На пресконференцията днес Любомир Минчев заяви, че целта пред момчетата е само една – победа и класиране напред. По неговите думи работата му като треньор е най-неблагоприятна, защото трябва да окомплектова групата само в рамките на няколко тренировки.

Въпреки това той смята, че е избрал оптималния състав и е категоричен, че ще бъде много по-трудно отпреди.

Националите ни се събират за подготвителен лагер на 28 юни в Правец, като ще изиграят контроли с тимовете на Холандия, Австрия и Македония.

Предварителните световни квалификации на отбора ни стартират на 2 август срещу Португалия. На 5 пък сме домакини на Беларус. На 12 България излиза срещу Португалия на родна земя, а последният кръг е гостува на Беларус.

Вижте също

real

„Барселона“ е на колене. „Реал“ ликува с пореден трофей

„Барселона“ е на колене, а „Реал Мадрид“ ликува с пореден трофей. Битката на „Сантяго Бернабеу“ …