понеделник , 18 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Селекционерът Любомир Минчев обяви съставa за предварителните световни квалификации

Селекционерът Любомир Минчев обяви съставa за предварителните световни квалификации

Селекционерът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев обяви съставa за предстоящите предварителни световни квалификации. Той ще разчита общо на 16 баскетболисти, като това е разширеният състав, избран за подготовката.

Единственият чужденец в групата е Дий Бост, а част от останалите са Павлин Иванов, Христо Захариев, Димитър Димитров и Павел Маринов.

Дебютантите в състава са двама – Йордан Минчев и Николай Вангелов, а Александър Везенков и Дий Бост ще закъснеят за подговката с три дни.

На пресконференцията днес Любомир Минчев заяви, че целта пред момчетата е само една – победа и класиране напред. По неговите думи работата му като треньор е най-неблагоприятна, защото трябва да окомплектова групата само в рамките на няколко тренировки.

Въпреки това той смята, че е избрал оптималния състав и е категоричен, че ще бъде много по-трудно отпреди.

Националите ни се събират за подготвителен лагер на 28 юни в Правец, като ще изиграят контроли с тимовете на Холандия, Австрия и Македония.

Предварителните световни квалификации на отбора ни стартират на 2 август срещу Португалия. На 5 пък сме домакини на Беларус. На 12 България излиза срещу Португалия на родна земя, а последният кръг е гостува на Беларус.

Вижте също

Криза в Испания: Лопетеги уволнен, Йеро поема „Ла Фурия“

Ден преди началото на Мондиал 2018 в Русия – Испанската футболна федерация уволни селекционера Хулен …