четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Сексологът проф. Станка Маркова: Съвети за любов без дрехи

Сексологът проф. Станка Маркова: Съвети за любов без дрехи

Човек трябва да прави секс редовно, докато е жив, защото това е рецепта за дълголетие. Доказано е, че сексът е на-добрият релаксант срещу стреса, като гъба изтрива напрежението и дори спомена за тежки събития от живота ни, категорична е сексологът проф. Станка Маркова, която гостува в „Честно казано“.

По думите й това е най-добрата терапия срещу стрес, униние и депресия.

Тя обаче отрече да е препоръчвала, както писаха някои медии напоследък, двойна доза секс всеки ден, като го определи като фалшива новина.

За дълъг и добър живот най-важното е човек да бъде обичан, желан и полезен, убедена е проф. Маркова. Тя цитира изследване за дълголетието в няколко села в Южна Италия, установило, че редовните сексуални отношения до дълбока старост са един от трите фактори за наличието на много столетници там.

В младостта си проф. Маркова е била селски лекар, като разказа и много любопитни истории от практиката си, показващи, че много от нашите баби и дядовци са правили редовно секс всяка вечер до преклонна възраст.

Тя разказа още, че мъжете, които е лекувала, са консумирали много сланина, праз, чесън и сирене и са се радвали на силна потентност. 70-годишни баби пък споделяли, че „откак сме се зели, само като беше войник и когато се перях, не сме се имали“.

Специалистът разказа и за най-масовите проблеми, с които я търсят нейните пациенти днес, мнозинството от които – мъже.

Тя отчете като лоша тенденция изобилието от еротични стимули в наши дни, мастурбацията, порното, които след време водят до един вид претръпване на мъжа и неспособност да има реални сексуални отношения с жена.

До 20 години мъжете трябва да са правили секс, иначе имат проблеми, категорична е проф. Станка Маркова.

Чуйте подробности в целия разговор:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …