сряда , 21 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сексологът д-р Румен Бостанджиев: Трети пол няма. Темата се използва за нечистоплътни политически цели

Сексологът д-р Румен Бостанджиев: Трети пол няма. Темата се използва за нечистоплътни политически цели

Председателят на НС Цвета Караянчева организира широка обществена дискусия по повод ратифицирането на Истанбулскaта конвенция, която предизвика полюсни реакции в обществото заради опасението, че с нея може да се въведе понятието трети пол.

Документът, разбира се, буквално не го въвежда, но на какво се дължат тези опасения и как науката гледа на понятието „трети пол“ – темата коментира сексологът д-р Румен Бостанджиев.

„Такова чудо трети пол няма, самата дума пол означава разполовяване – няма как да разполовиш нещо на три. Полът възниква като еволюционно по-добра възможност за възпроизводство, по-добра да речем от пъпкуването”, обясни сексологът.

„С темата за третия пол се спекулира по един отвратителен начин и тя се използва за нечистоплътни политически цели. Основната ценност – семейството, въобще не е поставена под въпрос в тази декларация“, категоричен е д-р Бостанджиев относно Истанбулската конвенция.

Вижте целия разговор във видеото, а още от еМисия България гледайте ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Камен Желязков

    И 2 часа да го оставите Бостанджиев да говори пак нищо няма да се разбере, защото и на него толкова му е ясно. Това, което следваше да каже на хората е, че gender не е никакъв 3-ти пол, а е тармин, означаващ съзнание за полова принадлежност! Всичко изприказвано от него илюстрира само колко е бос.