сряда , 17 януари 2018
Начало / Хайд Парк / „Седмицата под лупа“: За европредседателството, протестите и общото между Мишо Бирата и Петър Христов – думат имат журналистите

„Седмицата под лупа“: За европредседателството, протестите и общото между Мишо Бирата и Петър Христов – думат имат журналистите

Контекстът, в който България пое първото си ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз и останалите събития от последните дни – „Седмицата под лупа“ коментираха журналистите Ана Заркова, Красен Николов и Юлиян Попов.

„Притесних се като чух как хер Юнкер ни хвали. Излезе, че сме екстра, бюджетът ни е тип топ, корупцията е занижена. Затова се уплаших – да не би нещо да сме объркали държавата“, коментира Ана Заркова.

„Показно разстреляният бизнесмен Петър Христов има два прякора – единият е властелинът на Търново, защото е разпределял партийни и общински постове, както и обществени поръчки. Другият е Пешо Айряна – съчинен може би след смъртта му, по аналогия с Мишо Бирата“, допълни Заркова.

„Дано това европредседателство не се превърне в паралелна реалност. Притеснява ме и да не би след него малката ракия да остане като стандарт за страната“, коментира Николов.

„Ние се намираме в състояние на голям скептицизъм, най-вече заради влиянието на социалните мрежи, поради което не само у нас, но и в цяла Европа няма доверие към правителствата и официалните власти“, обясни Юлиян Попов.

„Речта на Туск следва един много прост принцип – написано и казано е това, което ние искаме да чуем“, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото, а още от „Хайд парк“ гледайте ТУК!

Вижте също

Атанас Атанасов: Борисов е на финала на политическата си кариера. ГЕРБ се групира в два отбора – на Цветанов и Горанов

„Бойко Борисов ще продължи да се плъзга по нанадолнището от Дондуков към Банкя, това е …

2 коментара

  1. В следващото предаване поканете заедно с Ани Заркова и Антон Тодоров – ще се получи класика в жанра!

  2. Хаха надпис отдолу „журналис“ 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *