петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Седмицата „Под лупа“ с анализ на Георги Киряков, Любомир Аламанов и Руслан Йорданов

Седмицата „Под лупа“ с анализ на Георги Киряков, Любомир Аламанов и Руслан Йорданов

Как изглеждаше изминалата седмица и кои са основните теми и важните въпроси, коментираха в студиото на „Хайд парк“ политологът Георги Киряков, пиар експертът Любомир Аламанов и журналистът Руслан Йорданов, който се включи в ефира по скайп от Пловдив.

Те анализираха казуса с българското европредседателство и ремонта на НДК, трите К-та, както и сагата с паметника на Бузлуджа и палежа на крана, който демонтира паметника 1300 години България.

„Нищо смущаващо нямаше в тази седмица от политическа гледна точка, защото се случваха неща, които се случват от години в България. Замъглава се политичесткото пространството с някакви абсолютно измислени сандали като Будлуджа, паметника пред НДК и всякакви подобни неща. Същевременно, проблемите си остават и обществените процеси текат“, смята Георги Киряков.

Любомир Аламанов посочи, че му е направило впечатление как има нещо, което нарича пълзящ административен преврат, в който част от администрацията смята всички за второ качество хора.
„Ако един нормален човек дължи 20 лева на държавата, държавата мобилизира целия си апарат, за да го преследва, но ако му откраднат 20 лева, смята, че е маловажно престъпление“, коментира Любомир Аламанов. По думите му, в България вече има кастово разделение.

Журналистът Руслан Йорданов от своя страна и разказа за местен терен в центъра на Пловдив, който е продаден преди 10 години и комисия от общинския съвет преговаря със собствениците как да си го върне, тъй като там има много ценни археологически разкопки.

„Може би това е поредният опит на БСП да се представи като пазител на едно минало – за тях славно, а за някои от нас – не толкова. БСП трябва да е наясно със себе си дали е наследник на онази партия или не“, заяви Киряков по повод казуса с Бузлуджа.

„БСП е малко в шизофренно положение – в момента, в който се опита да се превърне в модерна лява партия, някой отвътре я издърпва към миналото“, смята Аламанов.

Чуйте целия анализ на политолога Георги Киряков, пиар експерта Любомир Аламанов и журналиста Руслан Йорданов по актуалните теми от седмицата:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …