понеделник , 11 декември 2017
Начало / Хайд Парк / Седмицата под лупа през погледа на Емилия Милчева и Христо Панчугов

Седмицата под лупа през погледа на Емилия Милчева и Христо Панчугов

Оказахме ли се готови за прозрачността, която бе поставена на допълнително „изпитание“ – по президента Румен Радев, чрез разсекретяването и на втората стенограма от консултациите за КТБ, от срещата на 14 юли 2014 г. Свирен ли е бил мачът за банката някъде другаде. Продължава ли пълното бездействие на банковия надзор на БНБ и възможно ли е всяка една банка у нас да фалшифицира банковите си отчети.

По тези въпроси разсъждаваха коментаторите в „Хайд Парк“ – политологът Христо Панчугов и журналистката Емилия Милчева.

Те разгледаха под лупа и останалите събития и теми от седмицата – протестите на полицаите, включването на президента Румен Радев в темата за борбата с корупцията, отношенията премиер-президент, военните сделки и скандала около изстребителите „Грипен“.

Вижте защо институционализирането на ролята на Борисов като „пожарникар“, гасящ политически пожари, и преопаковането на т.нар. магистрала на знанието, са най-важните акценти от седмицата, според Христо Панчугов и Емилия Милчева, съответно:

и

Вижте също

Само по БиАйТи: Томислав Дончев в навечерието на европредседателството за кавгите в управляващата коалиция и кой ще реши казуса с „царските имоти“

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че за него европредседателството вече е започнало, но то не трябва …