събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Седмичният коментар на Люба Кулезич – за Слави, Валери, маймуните в политиката и пакетите на патриотизма

Седмичният коментар на Люба Кулезич – за Слави, Валери, маймуните в политиката и пакетите на патриотизма

Тази неделя акцент в коментара на Люба Кулезич беше медийната изява на Валери Симеонов, в която той избълва куп обидни квалификации срещу Слави Трифонов. Повод за това станаха ежедневните протести на шоумена, организирани всеки ден пред парламента.

„Слави Трифонов е мръсен чалгар“. Това е последното естетическо откритие на новия вицепремиер в кабинета „Борисов“ 3 г-н Валери Симеонов – лидер на НФСБ. Ама не просто чалгар е Слави, а мръсен чалгар. Кой обаче е чистият чалгар – г-н Симеонов не издава. Явно обаче е на „ти“ с жанра чалга в политиката.

С любопитство очакваме да приложи познанията си на поста вицепремиер по демографската политика, което може би означава, че ще забрани циганските оркестри, ще затвори циганските гета и ще превъзпита циганите в своя симфоничен дух. Важното е, че го демонстрира пред българските медии.

Рейтингът на Слави бил нелеп, с референдума се опитали да си го вдигнат. Група самовлюбени наглеци, една нечистоплътна група от хора, които няма да се спрат пред нищо, за да привличат общественото внимание към себе си. На г-н Симеонов протестът на Слави му напомнял на една сцена от „Планетата на маймуните“, в която Урко, седнал на стол, с крясъци командвал племето.

Откакто цамбурна във властта, словесната потентност на г-н Симеонов се конкурира с тази на бившия му кумец, бивш съратник и бивш най-голям враг Волен Сидеров.
Последният избълва толкова патриотични езикови шедьоври, че трябваше да спечели званието „златна уста“, вместо „златен пръст“ в политиката. Сега г-н Симеонов може да претендира и за двете звания, при това в не по-малко патриотичен, възпитателен, лингвистичен, хуманистичен дух.

Вчера се заговори и за неговия медиен пакет. Той отстъпил на своята телевизия СКАТ своя медиен пакет от 16 000 лв, отпуснат от ЦИК за реклама в партиите. Не, че парите са много, но само човек с пакет може да проявява подобна гражданска, лингвистична и политическа смелост и то по адрес на инициаторите на успешен референдум за промяна в изборната система.

Няма защо да гадаем по какви причини един патриотичен лидер брани със зъби и нокти влизането си в този елитен политически клуб, който изведе България до висотите на европейското дъно. То си е ясно – по пакетите ще ги познаете! Проблемът е в омразата, с която бранят любовта към държавата…“

Вижте целия коментар на Люба Кулезич в следващото видео!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …

2 коментара

 1. Първанов

  Моля да ме извините за „дребните“ пропуски в текста изложен по-горе, но не съм безгрешен.

 2. Първанов

  Здравейте, госпожо Колезич.
  Гледам Ви винаги, когато имам свободно време през почивните дни, защото останахте един от малцината журналисти, които назовават в прав текст проблемите на българското общество. Върнах си предаването Ви от 05.05.17 г., и останах много изненадан от факта, че едни безпорно интелигентни, мислещи и доказали се в професията си да „минават по линията на най-малкото съпротивление“. Имам впредвид двамата лекари, които бяха ваши събеседници и съвсем умишлено се постарах да не запомня имената им, защото- Вместо като едни интелигентни и мислещи хора да покажат, че трябва да сме единни като народ за да можем да се противопоставяме на некадърните политици, те решиха да „погледнат в чуждата паничка“; Безпорно във всички западни държави (към които се стремим) са едни от най-добре платени, но в България нещата според мен трябва да се вземат впредвид някои неща. На първо място аномалията шеф на общинска или държавна болница да получава около 60 хил. лв на месеци да няма възможност за назначаване на специализанти за около 1000 лв месечно. На второ място равнището на доходите като цяло в България и т.н.; Смятам, че не е морално един професор и един председател на лекарския съюз да мълчат и да не правят нищо по отношение на: 1. Цените на лекарствата на които се закупуват от болниците; 2. На какви цени се закупуват консумативите от болниците; 3. На какви цени се закупува необходимата им апаратурата; 4. Кой допуска и на какви цени се допуска в сграда на общинска или държавна болница да има частна практика или частна болница/клиника; 5.На какви цени се закупуват лекарствата, които се поемат от НЗОК Смятам, че са прави по отношение на неплащащите здравните си осигуровки но …. там нещата са безвъзвратно изпуснати, защото на тази етническа група се втълпява, че имат само и единствено права, в следствие на което тепърва ще търпим много негативи (да не казвам издевателства от тяхна страна, на каквито сме свидетели и сега към старите хора в провинцията). Вие можете да допълните много по -правилно и по- достоверно този списък.
  Мисълта ми е, че докато не се огледаме около себе си и не подредим сферата в която работим и след това да се обединим няма да се промени държавата ни.
  Моля Ви да задавате „по ребром“ тези въпроси към хора като тези двама събеседници, които пропускат „гредата в своето око“.