вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Седемдесет събития за седем дни на фестивала на кукления театър в София

Седемдесет събития за седем дни на фестивала на кукления театър в София

Децата тръгват на училище, но това не значи, че идва краят на забавленията. От утре в София започва деветото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”, който се организира от Столичния куклен театър.

Кремена Николова се срещна с директора му Кирякос Аргиропулос, за да разбере какво очаква малки и големи между 16 и 22 септември.

Седемдесет събития за седем дни, които отбелязват 70 години от създаването на театъра, така кръгът се затвори без да искаме, каза той.

Сред тях са много представления, вкл. на чуждестранни трупи от 13 страни, изложба на художници и техните кукли през годините, цирк вариететно шоу и много др.

Поканили сме трупи, които играят и за най-най-малките, няма езикова бариера, децата получават послания и буквално гледат като ошашавени, казва още Аргиропулос.

Той обаче напомня, че кукленият театър не е само за малките, а хората, създали афинитет към изкуството от най-ранна възраст, го запазват за цял живот.

Официалното откриване е утре вечер. Чуйте подробности за програмата:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …