вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Сблъсък на мнения – има ли чадър над Боршош? Говорят министър Банов, Оли Груева и Павлина Живкова

Сблъсък на мнения – има ли чадър над Боршош? Говорят министър Банов, Оли Груева и Павлина Живкова

Журналистът Павлина Живкова от вестник „Труд“ коментира пред Диков какво се случва в НДК и какви са чадърите над Мирослав Боршош. Живкова заяви категорично, че материалите, които е писала, не са поръчкови и са направени благодарение на хора, които са работили в НДК, специалисти, но са били уволнени от Боршош.

„Много е интересно защо Деница Златева като служебен министър два дни преди новия, легитимно избран кабинет Борисов 3 да положи клетва, тя си полага подписа под финансовия отчет на Мирослав Боршош. Там има мнение на одитор. Защо не е оставила редовното правителство да прецени дали да приеме този отчет или не. Много странно беше и защо се случи всичко това – един ден Лиляна Павлова го уволнява, а на следващия ден Борисов го връща“, обясни част от хронологията на събитията журналистът.

„Боршош е бил чудесно чадъросан, от години е много пазено момче“, заяви Живкова.

Министърът на културата Боил Банов също коментира случая с НДК и казуса с Боршош. Той заяви, че компетентните органи трябва да се произнесат по случая.

Банов е категоричен, че няма чадър над него. „Аз не виждам чадър никъде. Виждам, че Лиляна Павлова вкара всички възможни контролни органи вътре“, заяви още той.

Вижте сблъсъка на мнения в следващото видео:

Предлагаме ви и мнението на бившия шеф в НДК Оли Груева. Тя се включи в ефира на „Просто Диков“ и разказа подробности за нередностите в НДК. „Аз не съм мълчала от първия момент, в който съм видяла нередностите. Просто сега ми пуснаха звук. Ние с г-н Дончев не си пишем писма“, обясни Оли Груева. Тя посочи, че Вежди Рашидов я назначил, а Боршош я уволнил.

Чуйте целия разговор с Оли Груева за нередностите в НДК в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …