четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Съветникът на Тато Костадин Чакъров: Станишев извъртя един чекиджийски кючек с извинението към Местан

Съветникът на Тато Костадин Чакъров: Станишев извъртя един чекиджийски кючек с извинението към Местан

Годишнината от Възродителния процес в България сякаш мина някак между другото, без много споменавания в медиите. Какво всъщност роди това събитие – темата в студиото на „Честно казано“ коментираха писателят Христо Стоянов и Костадин Чакъров, политически съветник на Тодор Живков.

Чакъров, който се върна назад в спомените си по онова време, разказа как на среща с руския президент Михаил Горбачов турският премиер Тургут Йозал рязко се разграничава от действията на Тодор Живков и ги нарича авантюра.

„Тогава разбрахме, че има сериозно раздвижване, после аз заминах за Москва и видях стенограмата. Не ми дадоха да я преснимам, но си направих записки“, разказа Чакъров.

„През нощта на Възродителния процес ние бяхме с Георги Джагаров, това никога няма да го забравя. На сутринта той отиде в кафенето на Съюза на писателите, а аз отидох на работа в „Кремиковци“, където работех с един човек – бай Осман. Забелязах, че той не ми обърна внимание, не ми говореше вече, а на обяд ми каза, че не може, защото вечерта сме му сменили името. Много се ядосах, отидох при Джагаров и му казах, че и той трябва да си смени фамилията заради корените й“, припомни си Христо Стоянов.

„Във време на криза, най-конвертируемата валута е национализмът. Сега също има игра с националната карта. От там се печелят парите. Пеевски откъде спечели? Най-лошите пътища в страната са в районите, където работят по принцип депесари. Там са най-бедните хора, тоест някой печели от тях“, категоричен е още писателят.

„Лицемерно, в свой стил, Сергей Станишев извъртя един чекиджийски кючек да се извинява на Местан“, така Костадин Чакъров коментира прословутата целувка между тогавашните лидери на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, като жест на прието извинение от социалистите към ДПС за Възродителния процес.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Румяна Белухова

    АНТИ-БЪЛГАРСКАТА ВОДЕЩА ПОКАНИЛА АНТИ БЪЛГАРСКИ „ПИСАТЕЛ“, ЗА ДА ОГЛОЗГАТ КАТО ПИРАНИ. ЕДИН ПОЧТЕН ЧОВЕК, КОЙТО ЕДИНСТВЕН
    ЗАЩИТАВА С ДОСТОЙНСТВО ПОЗИЦИЯТА СИ И ТОДОР ЖИВКОВ! ПОЗОРНО ПРЕДАВАНЕ НА ПОЗОРНО ВОДЕЩА!

  2. Защо непрекъснато го прекъсвахте г-н Чакъров, писателят Христо Стоянов го оставахте да говори като тупско мекере, а водещата определено заема мнение на сръбско мекере…
    НЕ СЪМ ВИЖДАЛ И НЯМА ДА ВИДИТЕ В АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, ГОВОРИТЕЛКИ ДА ВОДЯТ АНТИАМЕРИКАНСКА КАМПАНИЯ!
    А тука. АХМАЦИТЕ от сем спят докато в ефира се води откровена АНТИБЪЛГАРСКА КАМПАНИЯ!