четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Съветите на Лазар / Съветите на Лазар Радков: Как да влезем във форма преди лятото

Съветите на Лазар Радков: Как да влезем във форма преди лятото

Фитнес инструктурът Лазар Радков гостува в студиото на „Жива връзка“ и разказа за срещите си с българи, които живеят в Лондон. Според него нашите сънародници имат нужда от малко натиск, за да се погрижат за себе си и формата си.

„Сега е сезонът на плажните билдъри. Хората се сещат през март и април, че наближава сезона на морето, басейните и почивките“, разказа Радков. Той подчерта какво не трябва да се прави.

„Не се спуквайте от глад, не правете екстремни диети. Винаги правете нещата с поглед към бъдещето и здравословно. Първо направете план как да подходите, избягвайте гладуванията. Наблегнете повече на много зеленчуци“, посъветва експертът. По думите му, тренировките трябва да бъдат по-леки, а не екстремни.

„Трябва да се комбинират силови тренировки, защото те помагат да пазим активното тегло и мускулната маса. Това, което ни прави да изглеждаме по-добре, са мускулите“, посочи Радков.

Той подчерта, че трябва да се спи достатъчно, да се храним бавно и да не се поддаваме на стреса и да изградим дългосрочни навици за по-добри резултати.

Чуйте съветите на Лазар Радков за здравословно отслабване и как да влезем във форма преди лятото в следващото видео:

Вижте също

Съветите на Лазар: Как да спортуват възрастните хора

Трябва ли да спортуват възрастните хора, кога и по какъв начин? Темата коментираме в студиото …