понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сатирикът Румен Белчев за „патреотите“: С големи коремчета, ниски чела и големи гърла

Сатирикът Румен Белчев за „патреотите“: С големи коремчета, ниски чела и големи гърла

Празнуването на 24 май не е лицемерие, а щастие, и то си е наше, въпреки че едни други се опитват да ни го откраднат, каза в разговор за еМисия България публицистът във в. „Стършел“ Румен Белчев, който дойде с утрешен брой на сатиричното издание.

За някои хора патриотизмът днес е добре платена професия. Представям си патриотите с големи коремчета, ниски чела и големи гърла. Описал съм сън, в който сънувам, че съм професионален патриот, от мен зависи всичко в тази държава и се крепи на един мой пръст, каза той.

Запитан за разделението на българските граждани по линия на това дали живеят в родината си или в чужбина във връзка с промените в последния Изборен кодекс, той напомни, че в едни други времена те биха били невъзвращенци и апартаментите им биха били конфискувани.

Дайте да им ги вземем, да им отнемем двойното гражданство и държавата ще цъфне и ще върже, заяви с ирония той.

„Ако аз донеса фейлетонче с такъв сюжет (като развилия се около приемането на Изборния кодекс), моят главен редактор ще смачка листчето, ще ме замери по главата с него и ще ми каже: „Тази тъпня си я носи в къщи“. Поучителната история от това трябва да излезе на следващите избори, ако не ни забранят да гласуваме“, каза още Румен Белчев.

Какво се случва с езика ни и какво мисли сатирикът за начина, по който днес си говорим със съкращения и емотикони – гледайте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …