неделя , 23 септември 2018
Начало / Новини / САЩ се оттегля от ЮНЕСКО. И още в късната емисия новини на 12 октомври

САЩ се оттегля от ЮНЕСКО. И още в късната емисия новини на 12 октомври

Съединените Американски Щати обявиха намерението си да се оттеглят от ЮНЕСКО, Генералният директор на Организацията на ООН за образование, наука и култура Ирина Бокова е получила официално уведомление от американския държавен секретар Рекс Тилърсън. А причината, която Вашигнтон посочва са продължаващите анти-израелски пристрастия в агенцията.

Четири хиляди и 900 пенсионери не са получили планираното увеличение на пенсиите с две цяло и четири процента от първи юли. Социалният министър Бисер Петков поясни, че това са пенсии, отпуснати преди 2006-та година, и са ограничени с постановление на Министерския съвет от същата година.

Измамите, извършени от лицето, представящо се за Александър Николов, са част от добре обмислен мащабен проект, изпълнен по изключително хитър начин. Това заяви в студиото на Би Ай Ти бившият директор на Института по криминология към МВР професор Калин Гайдаров. Той предупреди, че схемата на Александър можеше да бъде още по-мащабна, но по неясни причини това не се е случило.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80-ет процента от заплатите за август в болницата във Враца. А до края на този месец – останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември на лекарите и целия медицински персонал.

Расте броят на жертвите от опустошителните пожари в северна Калифорния. 23-ма души са загинали, стотици са в неизвестност, а огънят продължава да се разраства.

Подробности по тези и още теми, гледайте в късната емисия новини на Би Ай Ти.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …