вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / САЩ – на крачка от исторически момент с номинацията на първата жена за президент

САЩ – на крачка от исторически момент с номинацията на първата жена за президент

Тази вечер се очаква исторически момент – Демократическата партия официално да подкрепи Хилъри Клинтън за кандидат за президент. Ако това се случи, тя ще бъде първата жена кандидат в историята на САЩ. Ралица Василева следи отблизо събитията на Националната конференция на демократите във Филаделфия, Пенсилвания.

„Вчера партията се бореше от сцената да обедини всички делегати да подкрепят кандидатурата на Хилъри Клинтън. Първо излезе Бърни Сандърс, чиито привърженици са много ядосани от скандала с имейли, който показва, че партията е толерирала Хилъри Клинтън пред техния предпочитан кандидат Бърни Сандърс“, разказа Ралица Василева.

„През цялото време на предизборната надпревара се опитваха да прекъснат речите всеки път, когато се спомене името на Клинтън. По-късно вечерта, когато самият Бърни Сандърс излезе, всички станаха на крака и го аплодираха около три минути. Той призова своите привърженици да застанат зад кандидатурата на Клинтън. Сандърс я нарече отличен кандидат на Демократическата партия“, посочи Василева.
Междувременно именно негови поддръжници са скандирали срещу Хилъри Клинтън. Пред залата е имало и протестни акции.

„Много емоционален призив отправи и първата дама на САЩ Мишел Обама, която успя да наелектризира залата с влизането си. Тя каза, че иска хората да гласуват за кандидат на демократите, който ще бъде добър пример за техните деца. Посочи и че жена ще счупи невидимата бариера в САЩ“, разказа Ралица Василева.

Освен този исторически момент се очаква и Бил Клинтън да изнесе реч и да докаже, че съпругата му заслужава да бъде държавен глава. Програмата за вечерта е разнородна. „Очаква се да има изпълнения на различни звезди от Холивуд. Ще пее Алиша Кийс. Очакваме и майките на чернокожи младежи, които са загинали в инциденти с полицаи, да изразят своята позиция“, разказа Ралица Василева от Филаделфия.

Вижте още за конгреса на Демократическата партия и стремежът на Хилъри Клинтън в надпреварата за президент на САЩ:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …