сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сашо Диков за новата си книга: Истината винаги боли, но у нас не лекува

Сашо Диков за новата си книга: Истината винаги боли, но у нас не лекува

Истината боли по принцип, но се съмнявам, че на българска почва е валидно продължението – че така тя лекува.

Това заяви в еМисия България журналистът и водещ на предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти Сашо Диков, който говори за новата си книга „Истината боли. Безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените“.

Тя е посветена преди всичко на дъщеря ми, за да знае какво мисля по различните въпроси, а след това и на всички, които се интересуват как може честно и коректно да се упражнява този древен занаят, обясни той, горд, че „все някак е успявал досега“.

„Готов съм да плащам, само и само да не ми бъде затворена устата“, добави журналистът, като „препоръча“ на колегите си да не упражняват занаята като него, тъй като ще им донесе нерви, болести и неприятности.

Част от книгата, която е около 350 страници, е посветена именно на развитието на медиите и журналистиката в България, която според него е извратена заради сегашната ни действителност.
Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров обаче са главните „герои“ в “Истината боли“. За тях, както и за редица други лица от политическия ни живот, Сашо Диков обичайно не спести критиките си.

„Колкото и нагли да са престъпленията на някои хора, може да не последва нищо, нормите на морал у нас са разтегливи“.

Както става ясно и от подзаглавието обаче, на читателите не са спестени и по-пикантни и забавни истории – за спорта и тези „по женска линия“.

„Аз съм си надвил на егото си по всякаква линия откъм слава. Казват, че телевизията не оставя следи, а книгата оставя, но аз нямам нужда от такива книжни свидетелства, за да се смятам за по-значим и по-велик“, казва Диков.
Самият той признава, че не е писал в буквалния смисъл книгата си, а е диктувал историите на диктофон, които после са били записвани и обработвани от неговия редактор.

Няма сложни философии и инвенции, всичко съм правил по най-непосредствения начин, заключи журналистът. Чуйте целия разговор с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …