петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Сашо Диков и Ива Николова за ЦУМ-гейт като диагноза

Сашо Диков и Ива Николова за ЦУМ-гейт като диагноза

Журналистите Сашо Диков и Ива Николова гостуваха в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и коментираха горещия скандал със срещата в ЦУМ между Сашо Дончев, Георги Гергов и Сотир Цацаров. Двамата разказаха за събитията, свързани със скандала и анализираха поведението на участниците, пили кафе в офиса на Гергов в центъра на София.

„Самият Сотир Цацаров, когато на заседанието на ВСС каза, че не вижда нищо незаконно в това, което е извършил, думата морал отсъства. Очевидно г-н Цацаров е скопен по линия на морала“, коментира Сашо Диков.

По думите му, в никоя нормална държава той не би могъл да бъде избран за главен прокурор след като съпругата му участва очевидно и доказано престъпна сделка за овощни градини. По думите на Диков, за толкова години прокуратурата не е повдигнала обвинение на нито един човек от висшите етажи на властта.

„Няма угодия. Ако няма обвинения – защо няма. Ако влизат в НЕК – защо влизат в НЕК“, смята Ива Николова и посочи, че не оспорва факта, че „има нещо гнило в съдебната система“. Според нея обаче принципността изисква последователност в действията, защото в противен случай „мирише на поръчка“.

„Ако ние се борим за чистота на съдебната власт, трябва да бъде всичко реципрочно и да мерим с еднакъв аршин“, каза тя и припомни снимката на Лозан Панов, който излиза от адвокатска кантора.
Журналистката каза, че познава Георги Гергов, който е бил изключително коректен като работодател. „Ние още не знаем кой е поискал тази среща“, посочи Николова.

Диков разказа и колко пъти през седмицата се е чувал с него и какво му е обяснил Гергов. Журналистите коментираха и заседанието във ВСС както и поведението на членовете, както и реакцията на БСП и Корнелия Нинова с казуса.

„Всеки се страхува от анкетни комисии. Страхува се Цацаров, Гергов. А Бойко Борисов говори глупости“, заяви Диков.
„Имаме останал един бос в енергетиката – Румен Овчаров“, подчерта Ива Николова. Журналистите коментираха и думите на Овчаров в студиото на „Честно казано“ и анализираха избирателните разследвания на прокуратурата.

„Най-чудовищно за мен в държавата е един действащ премиер, който лъже в интервю. На другия ден действащият премиер е изобличен в лъжа от действащия президент. И накрая нищо. Говоря за Бойко Борисов, който каза, че Иво Прокопиев му е предложил 6 министри“, поясни Диков.

Чуйте целия разговор с журналистите Сашо Диков и Ива Николова в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

 1. Към Дървосекача:
  Браво! Това е истината.
  Към участниците в разговора:
  Прочетете още веднъж какво е написал Дървосекачът.

 2. Дървосекачът

  Вижте, БиАй/г-ци Кулезич&Николова/г-н Диков…
  – Е ли Смислено да Продължаваме да се ‘чудим’ каквоВсъщност става Навсякъде у Нас ?!
  …. Вземете CVто на който-и-да-Е от ‘наште’ (‘управляващи’/’елит’ ), добавете ‘резултатите’ от близо-73годишното ‘успешно’ ‘управление’ на ВсеСъщите ‘наште’ (от ‘оригинали’ до правнуци и Ен-то коляно и кавъри) у Нас… И ! – ще видите че Навсякъде у Нас е ФеноменалноОркестрирана Воня !
  (Е ли възможно 27години да се правят Едни&Същи Грешки, и то Случайно ?!…’правото’ ?!… ‘бизнеса’ ?! …’банките’ ?! …’управлението’ ?! …т.е. Навсякъде !))

  … ТА ! – Двустъпковата, Хора !, това е А-то и Я-то ЗА Изправянето на България и Нас-Всички.

 3. Защо каните доказани лакей като Ива „ЧЕРВЕНКОВА“.