понеделник , 18 юни 2018
Начало / Жива връзка / Сънародниците ни в Кипър помагат на българско семейство

Сънародниците ни в Кипър помагат на българско семейство

Сънародниците ни в Кипър и Гърция обединяват усилията си в името на благородна кауза – да помогнат на българско семейство с две деца, изпаднало в нужда.

„Публикувахме историята в сайта ни. Само за час имаше задействана инициатива от българи, които живеят в Кипър. Те сами се организираха, направиха група – „Да помогнем на Александра“, и започнаха на различни места на острова да събират парични средства, памперси за бебето и да се опитват да помогнат с каквото могат. Детето имаше нужда от най-елементарните консумативи, необходими ежедневно за грижите за него – памперси, мокри кърпички – това, което изискват в болницата. Семейството бе в затруднено положение, защото известно време и двамата родители са били безработни и съвсем наскоро бащата беше започнал работа. Все още трудността беше сериозна, тъй като всички средства, които са имали заделени в очакване на раждането на втората си рожба, не са предвидили какво ще се случи. Малката се ражда в края на шестия месец и нещата са доста сложни, изискват се доста лекарски грижи и финансови средства“, разказа Живка Милова, която е главен редактор на първото списание на българите в Кипър „БГ фактор“.

Тя сподели, че за семейството става непосилна дори сумата от 60 евро, за да отидат до болницата в Никозия, където е настанено бебето.

Благодарение на хората, които се организираха и помогнаха с парични средства и с вещи, семейството вече може да бъде при детето си ежедневно, подчерта още Милова.

Целия разказ за обединението на българската общност в Кипър и Гърция при нужда – можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …