понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сан Ремо: Как един фестивал крепи икономиката на града

Сан Ремо: Как един фестивал крепи икономиката на града

Музикалният фестивал в Сан Ремо се провежда всяка година от 1951 г. насам. На конкурса участват най-известните италиански певци и музиканти. Често победителят от Сан Ремо представя Италия на песенния конкурс „Евровизия“.

Как фестивалът събужда иначе тихия и спокоен италиански град – разказа сънародничката ни Ирина Терзиева.

„Фестивалът вече отмина. Беше от 9 до 13 февруари. Тази година беше малко по-хаотично, защото имаше заплахи, много полиция и проверки. Много от  гостите не бяха доволни, защото трябваше да се облекат във висша мода и да минават през металодетектор. на фестивала идват хора от целия свят. тази година имаше много канадци, холандци и руснаци“, разказа българката.

По думите ѝ фестивалът спомага за бизнеса в града.

„Всяка година телевизия РАИ спонсорира общината на Сан Ремо с 5 млн. евро, които се използват за охрана, почистване на улиците. Тази година поправиха и доста улици“, отбеляза Терзиева.

По думите ѝ градът е прекрасен, с приятен климат, както и с красива архитектура.

Какъв е животът в Сан Ремо извън фестивала и какво не виждат туристите:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …