неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Съдия Методи Лалов: Срам ме е от българския съд!

Съдия Методи Лалов: Срам ме е от българския съд!

Днес се проведе първото заседание на делото за избор на членове на следващия Висш Съдебен Съвет. Методи Лалов, бившият председател на Софийския районен съд, обжалва пред съд сигурността на електронната система за избор на съдии във ВСС. По думите му съдебният процес не е протекъл по законен ред. Пред Люба Кулезич той представи подробности от съдебния процес.

„Оказах се от другата страна на това, което правя вече 15 години и ако това се случва на хората и ако съм се държал така се разкайвам дълбоко. Днес като съдия се срамувам от българския съд. Това, което преживях беше отвратително. Застанах пред съд, който не ми даваше думата, когато аз я взимах, трябваше да се чувствам като хулиган и бях заплашван с изключване на микрофон“, заяви Лалов.

По думите му дори журналистите в залата не са респектирали съдебния състав.

„Когато застанете в съдебна зала, съдът трябва да ви чуе, това прилича на изповед пред попа и все едно попа да ви каже, че ще мълчите. Аз имам право да сгреша, но и да ме чуят, а това беше отказано. Хубаво беше, че има журналисти, в „Правен свят“, може да се прочете всичко“, каза Лалов.

„Скандалът трябва да се изкара пред хората, защото това не е вътрешен семеен скандал и имаме нужда от помощ. Хората трябва да видят какво става. И днес това беше държание на съд и съдебна зала, в която има журналисти, това беше държание към жалбоподател, който е съдия и бивш председател на съд. От другата страна имаше представител на избирателната комисия и когато поисках документ за това, че е упълномощен, той каза – ние сме се разбрали по между си. Тук нямаше право и беше отказано на мен и на моя адвокат думата“, допълни Лалов.

Според Лалов не се е обърнало достатъчно внимание на делото.

„Бързаше се, аз гледах дела от административен характер по-бавно. 50 искания и 30 въпроса бяха отхвърлени за секунди с общи приказки. Искахме една камара документи, беше ни отказано, защото вещите лица щели да ги видят. Тук няма процес, ние не разбрахме по коя процедура протече делото. Делото е без номерирани страници, аз не мога да кажа, това е немарливост. В делото нямаше моята призовка, а от друго дело и като го казах, съдебният състав се ядоса“, коментира Лалов.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

4 коментара

 1. В нашата Родина? Ама извинете, какво си мислите, че в другите държави е нещо по-различно в тази област, че няма роднински назначения, че няма подминаване на аргументи или няма корупция? Моля ви се, това не е наш патент! Трето-четвърто поколение юристи в другите държави не се поддържат ли мислите! Нашият свят е лош, а чуждият добър? Моля ви се, който е живял в чужбина, знае. Разликата е, че за тяхната корупция и шуробаджанащина медиите просто не говорят, това не се коментира публично, изключително рядко с половин уста се признава нещо, смотолевяйки. Цели фамилии и то от десетки години са в системата им и се назначават едни други. За жалост е така в този бранш.

 2. потърпеш

  Нека, нека, да се видят какво представляват, да се види как ни мачкат

 3. Георги Георгиев

  Ха ха ха. Човек от съдебната система се разкайва. Сега като потърпевш. Сега ли научи, че с електронната система има възможност за манипулации на избора? Тя се прилага и при избора на съдебен състав. Не знае ли, че и в съдебните зали оборудване с тех. за запис запис на съдебните заседания не се прави. Протоколът от съдебното заседание може за го обжалващ в 7 дневен срок но ако си могъл да го прочетеш.
  Не му давали думата. А когато в писменната защита си посочил силни правни аргументи и съдът не ги коментира все едно ги няма?

 4. Петър Петров

  С „институции“ като тези – съставени от познати и роднини, назначили се един-друг, повече не можем да очакваме ! Драги мои сънародници, скоро, съвсем скоро, ще сме оказани се в положение шах и мат ! Мафията си има правителство и институции изградени от шуробаджанаци, които ще ни довършат ! Явно, съдейки по последните 29 години, нито съд, нито прокуратура работят в нашата Родина! Няма такива, които да прилагат съвестно дори съществуващите закони, които ги попренаписаха както им е угодно! Законът, съдът и жезълът са в ръцете на едни и същи „елити“ от продажни потомци на комунягите и „репресираните“ !