вторник , 17 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Съдебната реформа у нас – уравнение с много неизвестни

Съдебната реформа у нас – уравнение с много неизвестни

Да излезе ли прокуратурата от съдебната власт и да стане независима? Кога ще се случи съдебната реформа у нас и какви са най-важните изводи след срещите на президента Румен Радев с висши представители на прокуратурата и съда – това коментираха в студиото на „КОД 11-13“ адвокатът Александър Пелев и издателят Петьо Блъсков.

„От 3-4 години клишето съдебна реформа се бърка в една измислена тенджера и нищо не може да се разбере, освен че се ругае главният прокурор от кохорта измислени хора. Нека всички тези идеи и процеси да си ги управлява съответната гилдия или държавна институция. Ако слезем при хората, ще видим, че те са полудели от несправедливостите в тази съдебна система. Нека и адвокатите си вършат работата, а не да ходят да протестират със съдиите“, коментира Петьо Блъсков.

Адвокат Александър Пелев обаче не се съгласи с тезата и категорично заяви, че подобен начин на говорене само профанизира нещата. „Ние се съобразяваме със строги професионални стандарти и си вършим работата“, категоричен беше правозащитникът.

„Публична тайна от години е в кои среди се движи задържаният магистрат от Плевен. Въпросът е трябва ли журналистите да разкриват тези неща“, попита още Александър Пелев.

„Разхлабените болтове в колата на Лозан Панов прилича на чисто криминален инцидент. И на мен са ми крали болтове от колата“, коментира адвокатът. „Тук обаче НСО трябва да отговаря“, допълни той.

Вижте целия разговор за съдебната реформа в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Възмутен

    Блъсков няма никаква компетентност да говори за съдебната система. Нито пък приемам човек като Блъсков да ми обяснява, какво искат хората.