петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ружди Ружди със злато и нов световен рекорд за България

Ружди Ружди със злато и нов световен рекорд за България

Световна титла и счупен рекорд за Ружди Ружди – на световното първенство за хора с увреждания в Лондон. Специално аз Би Ай Ти преди самото награждаване – от английската столица се включиха човекът, който изтласка гюле на 12,47 метра и друг наш параолимпиец – Даниела Тодорова.

„Много добре се чувствам, щастлив съм от резултата, дори в момента пътувам за награждаването. Имаше силна конкуренция, всички атлети от олимпиадата са тук“, сподели Ружди Ружди.

„Много съм щастлива от неговия успех, бях на стадиона и продължавам да го подкрепям, защото е едно борбено момче. Делегацията е от около 18 човека, с 9 спортисти. Имаме още двама бронзови медалисти, но очакваме още медали до края на световното първенство“, каза Даниела Тодорова.

https://youtu.be/NIWe8TAzlAU

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …