вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ружа Лазарова: Животът е по-силен от трудностите
RUJA_LAZAROVA картинка 3

Ружа Лазарова: Животът е по-силен от трудностите

Сюжетът на новата книга на Ружа Лазарова – „Органът на мълчанието“  се развива пред 90-те години на XX век в Париж. Разказва се за любовта между психиатър и негова млада пациентка. Това е пламенна любов, родена въпреки спомените за жестокост и агресия, преживени от двамата влюбени по време на нацизма. Въпреки страшното минало и на двамата, тази любов обещава светло бъдеще. То обаче е помрачено от болестта на момичето и присъства като трети човек във връзката им.

Романът е базиран на интернет изследване проведено от авторката. Тя се опитва да разбере значението на думите „страх“, „желание“ и „власт“ чрез спомените и интимните истории на хора живели в края на миналия век

Самата Ружа Лазарова разказа повече за романа си в пряко включване от Страсбург.

„Посланието е, че каквито и трудности човек да срещне в живота си, винаги може да се излекува. Животът е по-силен от трудностите и той винаги надделява. Истинската любов може да изцери всяка болка“, каза писателката.

„Любовта винаги е силна. Тепърва ще се открояват съвременните герои, които не познаваме“, отбеляза още тя и допълни, че и страхът и желанието за власт са универсални феномени и дори проявата им е еднаква от векове на векове.

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …