понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ружа Лазарова за страха, властта и желанието

Ружа Лазарова за страха, властта и желанието

Властта и страхът са свързани с миналото в комунистическа България – властта, която е тоталитарна и смачква индивида; страхът на индивида от тази власт, която може да се оприличи на параноя. А желанието е начин да оцелееш от тези две чувства, то е, което те дърпа напред, благодарение на което твориш и съграждаш.

Така писателката Ружа Лазарова описа основата на новия си роман – „Органът на мълчанието“. Книгата ѝ ще бъде официално представена днес в Българския културен институт в Париж.

Романът се опитва да разбере значението на думите „страх“, „желание“ и „власт“ чрез спомените и интимните истории на хора, живели в края на миналия век.

Ружа Лазарова: Животът е по-силен от трудностите

„Смятам, че тематиката за страха и властта е много актуална, защото в момента се появяват нови тоталитарни държави и организации като „Ислямска държава“, които се опитват да наложат своя начина на разбиране на света. А тези неща се усещат дори и във Франция, като тук има все повече забулени жени“, каза Лазарова.

Вижте целия разговор с писателката във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …