сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Румяна Коларова: Острият сблъсък върви с неработещия парламент
kolarova

Румяна Коларова: Острият сблъсък върви с неработещия парламент

Все още сме в етап на улягане на коалицията. Острият сблъсък върви с неработещия парламент. Когато той е парламент арена, тогава опозицията почти не взема участие в изработването на законите. Имаме минимално печеливша коалиция и е ясно, че тя ще изработва закони без активното съобразяване с БСП и ДПС.

Това коментира в еМисия България социологът Румяна Коларова, политолог и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев, в един разговор за актуално от седмицата, за скандалите и политическите совалки.

Тя предупреди, че при колиционно правителство важните закони се изработват бавно и не можем да очакваме партньорите да успеят да се договорят за нещата отвъд властта.

Коларова обаче даде като добър пример за придвиждане напред взетото днес решение да се стартира конкурсът за генерален директор на националната телевизия, като очаква този важен въпрос да бъде решен с консенсус.

Тя коментира и някои от изпълненията на лидера на „Воля“ Веселин Марешки, сред които „рекламата“ му с папата и призива му в парламента политиците да декларират сексуалната си ориентация. Според нея Марешки се държи като изкопаемо по тази тема. В западните демокрации не се срамуват от ориентацията си, те са част от тяхното битие и хората се чувстват свободни, отбеляза социологът. Според нея натискът върху Марешки ще расте.

Коларова добави, че няма по-страшно от това антиситемна партия да влезе във властта, а влизането на патриотите пък сравни с „укротяване на опърничавата“.

Румяна Коларова коментира и казуса със стенограмата за КТБ, който бе засегнат на вчерашния КСНС, като е убедена, че там няма нищо, което да разплете случая КТБ, както и че не е говорено за банкова ваканция. Това е евтин политически ход, смята тя.

Под натиска на БСП да се публикува тази стенограма, този формат се счупва, а Румен Радев няма още усещане за ролята на тези консултации, коментира Румяна Коларова.

Вижте целия разговор с нея:

Вижте също

bojo

Маркират опасните дървета в София

Днес започна акция по маркиране на опасни дървета в Борисовата градина. Предвидено е тя да …