вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Румяна Ченалова: ВСС дори не опита да разбере истината за записите

Румяна Ченалова: ВСС дори не опита да разбере истината за записите

Въпросите на етичната комисия във ВСС не търсеха отговори действителни ли са записаните разговори. Това ме кара да мисля, че разследването върви формално, коментира в предаването „Просто Диков“ бившата съдийка Румяна Ченалова. Тя обясни, че се е обърнала към Бойко Борисов, защото като премиер има възможност да контактува с френския посланик. Според Ченалова поведението на френския посланик е недопустимо от гледна точка на дипломацията – да защити една фирма, без да е наясно.

Разпределението на делата не е случайно, включително делото КТБ, каза още Ченалова. Тя сама си зададе въпроса защо проговаря чак сега и си отговори – защото е наблюдавала в СГС нарушения или престъпления – свързаност между председателя на съда, Георги Колев, главния прокурор и др, но си е давала сметка, че няма как да ги разкрие, без да понесе съответните последици. След като излязла от системата, написала писма до компетентните институции, но никой не реагирал Затова решила да говори публично, обясни Ченалова. Тя отказа да назове името на кмета, който според нейните думи води магистрати при Делян Пеевски.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …