неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Румен Радев – петият президент“ – биографията на новия държавен глава

„Румен Радев – петият президент“ – биографията на новия държавен глава

Журналистите Любомир Денов и Лиляна Клисурова са автори на биографичната книга „Румен Радев – петият президент“. Любомир Денов гостува в студиото на еМисия България и обясни как се е родила идеята за биографията на новия президент.

„Тази книга е плод на една журналистическа идея. Един ден просто се заровихме в нашия сайт да видим кои четива са най-често посещавани и се оказа, че това са тези, свързани с биографията на Румен Радев. Той идва от една професия, обвързана със секретност и тайнственост и за това хората изпитват интерес“, коментира Любомир Денов.

„Това е книга за човека Румен Радев. Лиляна Клисурова пое цивилната част от неговия живот, а аз поех военната му кариера“, разказа журналистът.

„Една биография се пише по два начина – или с участието на автора, или без него. Решихме да предложим на Радев едно голямо интервю и ако сме допуснали някаква грешка, той да ги поправи. Свързахме се с екипа му, но отговориха доста категорично, че даже не би било редно да се пише биография. Но ако ние настояваме за намеса от негова страна, той предпочита да не се намесва и да е без неговата цензура. Аз съм сигурен, че той е погледнал и нещо не му е харесало“, коментира авторът.

По думите му, много повече тъмни петна е имало в професионалната му биография.

„Един от най-близките му приятели вече не е на служба. Той разказа страшно много неща. И сега е в екипа му. Не се притесняват да говорят хората и от щаба на ВВС, и бившите му колеги. Хората с удоволствие споделяха. Той е такъв човек, че има какво да се каже за него. Не е спестено нищо за него и сме разказали различни гледни точки“, подчерта Денов.

Чуйте повече за книгата „Румен Радев – петият президент“ от един от авторите – Любомир Денов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …