сряда , 20 юни 2018
Начало / Новини / Румен Петков: В БСП е зловещо – Корнелия обвинява Гергов в задкулисие, а тя е негова политическа рожба

Румен Петков: В БСП е зловещо – Корнелия обвинява Гергов в задкулисие, а тя е негова политическа рожба

Христос Воскресе! – с този изненадващ поздрав на Гергьовден започна разговорът между Люба Кулезич и бившия депутат Румен Петков. Видният представител на лявото политическо пространство обясни, че спазва християнските традиции, според които миряните се поздравяват за Възкресение чак до Петдесетница. „Аз съм кръстен и съм убеден, че без Светата православна църква, ние ще продължим да тънем в нравствена и морална нищета“, категоричен е Румен Петков.

Той коментира темата с оградата на българо-турската граница, за която преди време изнесе скандална информация в публичното пространство. „Има стотици метри на границата, където съзнателно няма ограда – направено е така, че да може да се трафикират и хора, и животни, и стоки, и това е съвсем съзнателно. Показването на истината очевидно не води до автоматично доверие, когато имаш възможността да лъжеш систематично в медиите, хваща дикиш“, смята Петков. По думите му, хората искат да бъдат излагани – показваш им истината, а те не вярват.

„За съжаление, не виждам особена перспектива пред кабинета. Ако се вгледате в програмата, ще видите, че вътре има цели сектори, в които няма визия за развитие – енергетика, вътрешна сигурност и ред, това са петна. Това няма как да не е умишлено, защото авторите на този документ не са глупави хора. Те просто не искат да поемат ангажименти, за чието неизпълнение няма да бъдат атакувани“, категоричен е Петков.

Относно проблемите в БСП и скандала ЦУМгейт, Петков коментира следното: „Винаги съм правил разлика между лидер и председател. В случая с г-жа Нинова, мисля, че тя не е лидер. За скандала с Георги Гергов, мисля че подобен тип публично говорене не е добро. Аз самият също съм влизал в публичното пространство с определени мои изрази и съм преосмислил това. Не мисля обаче, че само едната страна може да каже цялата истина.

Според мен цялата история с това кафе в ЦУМ започва малко на накъртва на обществото. Ние в момента съучастваме в коментари на нещо, което не познаваме в детайли.
Корнелия се държи като дете на задкулисието – тя обвинява Гергов в задкулисие, а всъщност е негова политическа рожба. Това е една от причините самият аз да напусна БСП – там има много зловещи неща. Там няма общо политическо ръководство, там няма публичност във вземането на решения и скандала с кафето в ЦУМ е само един от примерите за този начин на управление“, категоричен е Петков.

Той коментира и загубата на партията му АБВ на последните парламентарни избори, след които формацията остана извън НС.

„Една група социолози бяха употребени по много грозен начин и обясниха на обществото, че има две възможности – едната е ГЕРБ, другата е БСП . 30% от гласувалите за ГЕРБ, всъщност не искат ГЕРБ, а гласуват за БСП, както и обратно. Това внушение, това противопоставяне, всъщност доведе до този резултат. За съжаление, сега всички ние ще плащаме“, категоричен е Петков.

Като лице извън активната политика, той обясни, че в момента се занимава с малък бизнес – дава консултации, участва в местни организации за самоуправление. „Участвам в ръководството на АБВ, убеден съм, че тя е партия с бъдеще. Имаме младо, силно ръководство от енергични хора и вярвам в тази кауза. Защото, ако оставим нещата на етап „на кафе в ЦУМ“, лявото ще се самоубие. Затова съм оптимист за АБВ. За себе си също съм оптимист. Аз съм жизнерадостен, енергичен човек. Аз съм един щастлив човек“, завърши Румен Петков.

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …

Един коментар

  1. Милка Енева

    Румене! Не смяташ ли, че е време да млъкнеш! Какъв християнин си ти, след като на такъв свят празник оплюваш и изричаш такива грозни думи и лъжи! Като знаеш толкова много за разни нередни неща в държавата, в БСП и къде ли още не излез и кажи! Но мишоци като теб и обкръжението ти се скрихте и си гризкате от сиренцето, което откраднахте! Спирам до тук, защото ще се изкуша да пиша и други нелицеприятни неща, а не желая, защото съм наистина християнка, а не псевдо като теб!