сряда , 21 ноември 2018
Начало / Код 11-13 / Румен Петков намекна за опасни връзки между Марешки и ГЕРБ. Политикът отсече: Парламентът е гумен печат в ръцете на правителството

Румен Петков намекна за опасни връзки между Марешки и ГЕРБ. Политикът отсече: Парламентът е гумен печат в ръцете на правителството

Проблемът с БАЦИС (Българската акцизна централизирана информационна система) датира още от 2015 година и многократно са постъпвали сигнали за това. Нередностите са свързани основно с вноса и разпространението на горивата, заяви в студиото на Би Ай Ти Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ.

По неговите думи, предходното ръководство на митниците съзнателно е толерирало контрабандата с горива и това няма как да е ставало без знанието на министър-председателя.

„Правителството на Бойко Борисов и Агенция „Митници“ се правиха, че нищо не се случва“, категоричен е Петков.

„Владислав Горанов говори главно за горивата, тоест той добре знае, че проблемът е там – в незаконния внос, в разпространението им по бензиностанциите. Ние сме го казвали много пъти, но с цел осигуряване на политическо спокойствие и още десетина депутати, това не е било важно за ГЕРБ“, каза политикът. Той намекна за Веселин Марешки и неговата партия „Воля“.

Макар бургаският бизнесмен да не беше в парламента тогава, за неговия политически проект вече се знаеше. „Който се е допрял до такъв тип инструменти, винаги получава някаква форма на протекция“, каза още бившият вътрешен министър.

Той осъди подхода на управляващите да възпират всеки протест с отпускането на определена сума пари и каза, че „парламентът е гумен печат в ръцете на правителството и за съжаление той се държи като такъв“.

По думите на Румен Петков, БСП години наред си мълчи за ключови въпроси в страната.

Целия разговор вижте във видеото, а още от Код 11-13 – ТУК.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …