неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Румен Овчаров: Срещата в ЦУМ е проявление на паралелната държава

Румен Овчаров: Срещата в ЦУМ е проявление на паралелната държава

Бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и коментира станалата скандална и легендарна среща между Сашо Дончев, Георги Гергов и Сотир Цацаров в ЦУМ. Той говори прямо за причините, които доведоха до нови трусове в политическата и съдебната система.

„За мен тази среща е проявление в най-чист вид на това, което аз разбирам под паралелна държава. Когато едни институции се опитват да уреждат взаимоотношенията си с други субекти от обществения живот по един не особено легитимен начин“, коментира Румен Овчаров.

„Нито съм участвал в срещата, нито мога да взема страна кой казва истината. Но едно е ясно – ако Сашо Дончев казва истината – жалко за главния прокурор. Ако главният прокурор казва истината – жалко и за двамата“, посочи Овчаров.

„Лошото за БСП е, че и в двата случая стои механизмът, който съединява двата полюса и механизмът, който реализира на практика паралелната държава“, добави бившият министър.

„Ако трябва да бъдем отговорни, трябва да кажем, че това не е паралелната държава, а нашата държава. Това си е нормалната държава България“, посочи Овчаров.
Той разказа, че не той е посъветвал Корнелия Нинова за решението около оставката на Георги Гергов. „Той не прие този вариант и ми се обади по телефона“, разказа Овчаров и посочи, че Гергов му казал, че ще води тази битка.

Според Овчаров, много хора подценяват Корнелия Нинова, въпреки, че една година вече е начело на БСП.
„Гледам от вчера внезапно пламналата омраза на ГЕРБ към Георги Гергов. Напомня ми на един ловен виц“, посочи Овчаров. Той каза, че през последните месеци очевидно на Георги Гергов му е била възложена задача и роля.

„Някой си въобрази, че чрез Георги Гергов БСП може да бъде вкарана в орбитата на властта на ГЕРБ“, коментира бившият министър и посочи, че Бойко Борисов би могло да бъде този човек.
На въпрос има ли триумвират „Борисов-Пеевски-Гергов“ Овчаров заяви, че има. „И ако сложите и Цацаров, който им пази гърбовете отзад, става олигархия“, подчерта ексминистърът.

Той коментира и обвиненията срещу себе си като каза, че целта е била да му „закачат обеца на ухото“.
Според Овчаров, Цацаров се опитва да играе по тънката струна на българския народ, тъй като никой не иска да плаща високи цени и това обяснява влизането на разследващите в НЕК, ДКЕВР и енергийни дружества.

Чуйте целия разговор с бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …