събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Румен Леонодов и Ваня Григорова в спор за президента Радев

Румен Леонодов и Ваня Григорова в спор за президента Радев

В студиото на „Честно казано“ поетът Румен Леонидов и журналистката Ваня Григорова влязоха в словесен дуел за президентските вдъхновения на новия държавен глава Румен Радев, които са на път да разделят българите по качество и по гражданство.

„Едва ли има съветник на президента, който умишлено да саботира работата на своя началник. По-страшното е, че Емилия Друмева не си подаде веднага оставката. Това е голям гаф“, смята поетът Румен Леонидов.

„Това беше диверсия от страна на онова чиновниче, което трябваше да бъде изхвърлено на момента от министерството. Това е блиц криг срещу президента. Все още никой не може да обясни в какво точно се състои гафа“, смята от своя страна Ваня Григорова.

„Ако чиновникът е добавил или премахнал текстове от законопроекта на своя глава, аз не бих го уволнил, а директно бих го дал на прокуратурата. Този чиновник или е герой, или е антигерой и ние трябва да знаем това нещо“, поясни Леонидов.

„Още в предизборната кампания Реформаторският блок писа отворени писма, Нова Република настоя ЦИК да ограничи възможностите на хората с двойно гражданство да гласуват. И точно тези хора започнаха да говорят тъкмо обратното. Е, това не е достойно поведение“, смята Григорова.

„Президентът вероятно разполага с информация от службите, с която ние не разполагаме – в това отношение, аз го подкрепям, като патриот.

Но това не означава, че трябва да се нарушава Конституцията“, категоричен е Леонидов.

„Очевидно има причина да се предприемат някакви мерки. Турският послник обикаля села и паланки, за да агитира за определена политическа партия. Той бе повикан в българското МВнР, за да му се каже, че така не може, а петима турски граждани бяха изгонени от територията на страната.

Аз съм сигурна, че този принцип на уседналост е болезнен, че той отнема права, но съм сигурна, че нещо трябва да бъде направено“, твърди Григорова.

„Първото, което трябваше да се направи, бе да се премахнат тези секции, да се оставят само тези на територията на България – т.е. в консулствата и посолството и който иска да гласува – да ходи и да се реди на опашка, както го правят нашите сънародници на Запад“, смята Леонидов.

„Президентът не каза, че в момента сме поробени, а че има риск за нашия суверенитет“, каза Григорова.

„Той търси собствения си образ, баланса между това да бъде активен гражданин и президент. Много малко време има, за да искаме от него да има тази речетативност, която имаме от Бойко Борисов. Президентът даже много семпло се държи, мълчи, избягва даже въпросите на нашите колеги. Правителството прави гафове от негово име. Те бяха доста лоши службогонци. Той е бил подведен, той не е юрист“, твърди Леонидов.

„Който е на власт, той държи корупцията. А това, че ДПС е в сянката на властта и че икономически управлява България до голяма степен – това също е публичен факт.

Моите приятели от СДС също не излязоха със сто килограма по-тлъстички по отношение на финансви средства от предишното правителство ли? Всички така, не само от СДС, всичките и костовистите – те грабеха не по-малко.

И това е големият номер на Бойко Борисов – „Ето ви шест министерства, правете каквото искате, ще си носите отговорност“, смята Леонодов.

„Президентът има гражданско одобрение. Този скандал е пълна постановка.

И той е само на ниво няколко медии и „граждански активисти“. „Псевдоскандал“, абсолютно, според мене, разбира се.

От политическа изолация няма да излезе, а напротив, ще влезе в още по-дълбока такава.

Но ако е последователен и ако наистина изпълнява дадените обещания, той няма как да не бъде в политическа изолация“, заключава Ваня Григорова.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

 1. що не си гледате живота във вашите държави и не ни оставите да си избираме който искаме ?!

 2. Дървосекачът

  Станалото – Станало !, т.е. Е Недопустимо да има такиваСивости !!
  …а Решението е СвръхПростичко : – Онлайн/Интернет гласуване .
  НО ! – НЕ И про ‘наште’ партийщинки и коагулации….а просто ЗА Хора Знаещи-и-Можещи !, и то които СА И от ДолноНанагорнище до Денвър, И от Павликени и Париж, И от Варна и Ванкувър…и т.н. И т.н.

  ––
  Една-там Канада (Канада !) има парламент от 388 депутата и 2-3 партии….
  – ВарумБреДжанъм у Нас Да плащаме на 241 незнамквиСивости и Над 400 (Четири. Стотин.) партийщинки и коагулации ?!
  ….та докъм 10тина Хора Знаещи-и-Можещи са Предостатъчни за Възловата/Координационната-Ни Работна Група !…като Заплащането-им Единствено-и-Само на база Реални Резултати.

  ТА ! – в колко Часа започваме ?