сряда , 21 март 2018
Начало / Код 11-13 / Румен Гечев за чакалнята на Еврозоната: Ще се качим на кораб, който се люшка

Румен Гечев за чакалнята на Еврозоната: Ще се качим на кораб, който се люшка

Никой, освен България, няма заявено намерение да влиза в чакалнята и в Еврозоната, твърди в КОД 11-13 Румен Гечев от БСП.

Причините са, че ЕС се тресе, Еврозоната има изключително важни проблеми за решаване и ние ще се качваме на кораб, който се люшка, смята той, като уточни, че не е против по принцип, а само срещу прибързването.

Банковата ни система се оказа по-стабилна от тази на Еврозоната, банковият надзор на Европейската централна банка се показа като трагедия, митът, че това е някакъв рай, не е верен, категоричен е той, като добави, че е разгледал множество разчети.

Според Гечев заявената от премиера решимост задължително да влезем
е изненадваща. Той даде пример с други страни, които по думите му нямат желание за влизане в чакалнята в близките години, вкл. съседката ни Румъния, която първо искала да изравни доходите си с тези в страните от Еврозоната.

Според икономиста страни като Полша и Чехия се развиват много по-бързо от средните показатели на Еврозоната и не искат „да прехвърлят национален суверинитет към Франкфурт“.

Ако влезеш в Еврозоната, излизането е възможно само ако тя се разпадне изцяло, посочи Румен Гечев. Не може да сме против еврото, но да не може и да се правим на по-умни от тези, които не искат да влизат, добави той.

Според депутата причината е политическа – „слугинаж“.

Всички стенограми трябва да бъдат публикувани, каза още той в отговор на въпрос трябва ли да се разсекрети стенограмата за КТБ.

Чуйте целия разговор с него:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Какво има толкова за коментарии?Ясни са две неща:1.Влизането в еврозоната е много по-вредно за България с нейната слаба икономика,отколкото полезно.2.Това,че изведнъж почваме да търчим натам показва,че заповедта идва от вън ,а дебилът-пожарникар бърза да я изпълни.И 3.Гнилите круши ще бъдат изядени от още по-дебилизирания бългаски етнос който наистина ще се хване за палците,ама за тия на краката.