събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Румен Гечев пред Стажанта: Излишъкът от 1,5 млрд. е абсолютно фалшив
DIKOV_GECHEV картинка

Румен Гечев пред Стажанта: Излишъкът от 1,5 млрд. е абсолютно фалшив

Румен Гечев от БСП заяви пред Стажанта, че за пореден път в парламента в четвъртък управляващите са вкарали извънредна точка в дневния ред за 1 млрд. лв. От българските данъкоплатци, с които да решат забатачените проблеми със санирането на блоковете.

„Съгласно нашият правилник, 24 часа по-рано трябва да получим точките от дневния ред. Второ нарушение – 1 млрд. лв. на българите се харчат без никакви разчети на Министерството на финансите. Как да не станем цялата група от БСП? Предложихме да отложим точката за следващата седмица. Не им пука, че нарушават законите на България. Това означава и че те крият от българите“, обясни Гечев.

„По наши сведения те вече са сключили договори за 1,700 млрд. лв. В нарушение на закона и сега се опитват да го потулят с новия милиард. Зеят огромни празноти и неясноти. Безсмислено е да работим в такава среда“, заяви Гечев.

„За излишъка от милиард и половина – това правителство не изпълни закона за бюджетните разходи за 2016 г. Няма никакъв излишък. Има дефицит, който е в рамките на нормалното – той не превишава 3% от БВП“, категоричен е Гечев. По думите му, това значи, че 1,5 млрд. не са влезли в българските фирми и това може да се види на сайта на Министерството на финансите. Гечев е категоричен, че правителството не лъже, а манипулира. „Няма никакъв излишък – не са си похарчили парите от разходите“, подчерта още Румен Гечев.

Чуйте целия разговор с Румен Гечев от БСП в следващото видео:

Вижте също

vec

Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Представяме ви втората част на разговора с двама герои на протестите срещу своеволията на частната …

2 Коментари

  1. Дървосекачът

    Всъщност – е ЙощПоДебелшко, г-н Диков…защото Неминуемо това Неизпълнение на Разходната част на бюджета – води до Неплатени кофинансирания по ЕвроПрограмите !
    …а Фактът че г-н Гечев – Е от БКП/БСП – отново Доказва че партиите Днес СА Ненужни.

  2. Румен Гечев – комунистът, който като министър на икономиката в правителството на БСП през 1996-та година, докара България до национална катастрофа с безконтролна хиперинфлация и тотален колапс на икономиката. Много бързо забравихме това. Този човек не трябваше ли да бъде в затвора, вместо още да го дават по телевизора?