вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Румен Гечев: На срещата за КТБ беше поискана банкова ваканция с цел създаване на ново правителство

Румен Гечев: На срещата за КТБ беше поискана банкова ваканция с цел създаване на ново правителство

Кой има интерес стенограмите от срещите за КТБ да останат в тайна? Кой цели да разклати цялата държава чрез банковата системата и защо? Това коментира в „Честно казано“ икономистът и депутат от БСП Румен Гечев.

„Първо ние от БСП твърдо заявихме колкото се може по-скоро стенограмите за КТБ да бъдат публикувани, защото само ще спечелим от това“, категоричен е Гечев.

„За мен е много странно защо тези, които са искали отваряне, са искали само едната стенограма. Най-важно е да се искат стенограмите от заседанието в БНБ, защото тя е институцията, отговаряща за банковата система, лицензирането, надзора и т.н. Не смея и да си помисля, че няма такава стенограма – това е скандално и ако е така, някои хора трябва да дават обяснения пред специализирани институции“, коментира Гечев.

„Аз съм участник в тази среща и мога да потвърдя, че на нея беше предложена банкова ваканция от БНБ, което предизвика остри реакции и дискусии сред участниците“, разкри социалистът.

„Нека бившият директор на КТБ Цветан Василев да дойде в България и да даде показания за фалита на банката, но не е ли странно защо българската държава не оказва някакъв дипломатически натиск върху Сърбия“, попита Гечев.

Според него, най-важно е решението в БНБ и поведението на политическите сили и техните експерти, които са били за или против да се събере парламента и да приеме специален закон за банкова ваканция.

„Единствената политическа сила против това беше именно БСП и аз като неин представител заявих, че банковата система няма да се използва като инструмент за ново правителство. БСП е на страната на истината – настояваме за разсекретяване на всички срещи за КТБ“, допълни още социалистът.

Вижте цялото интервю с Румен Гечев в следващото видео!

 

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Г-н Гечев, Цветан Василев не е бил директор на КТБ, а неин собственик. Директорите на банката са в България и са „дали показания“ сто пъти, но на никой не му харесва, какво са разказали. Всичко прилича на един голям фарс, в който и Вие сте участник. Малко е с привкус на „селска чест“, но на свинята, тиквата и цацата, това им е стил. Не се принизявайте и Вие до тяхното ниво. все пак сте професор.