петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Румен Драганов: Българите избират България, нискотарифните компании засилиха дела на градския туризъм

Румен Драганов: Българите избират България, нискотарифните компании засилиха дела на градския туризъм

Сезонът е отличен, българите избират България, твърди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма за настоящия летен сезон на почивките у нас.

По думите му се очаква през август у нас да почиват около 3,6 млн. българи – спрямо не повече от 120 хил. през същия месец в Гърция, и около 2 млн. чужденци. Според него до голяма степен това се дължи и на задръстванията по граничните пунктове и пътищата.

Годишно 950 хил. българи отиват в Гърция, предимно за почивка, а 1,2 млн. гърци идват у нас, най-вече по търговски и икономически причини, добави Драганов.

Той отчете и ролята на феномена „нискотарифни авиокомпаии“, които започнаха да летят у нас масово след събитията в Турция, като благодарение на това през месеците, в които обикновено София се опразваше от хора, сега са пълни с чужденци.

За първи път е променено съотношението между морски и градски и културен туризъм през този сезон, като т.г. под 50% е паднал делът на почивките по морето, посочи Драганов.

В предаването от Велико Търново се включи и репортерът ни Юлияна Цанкова с данни за размера на културния туризъм в града. Вижте какво казват по въпроса някои от посетителите на старопрестолната столица.

Вижте и какво коментира още Румен Драганов за европейската звездова система, за ефекта след оттеглянето на Благой Рагин, за „похода“ на Валери Симеонов срещу незаконните заведения, алкохола и шума в Слънчев бряг, и още:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …