четвъртък , 30 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Росен Кукушев: Любопитно е, че все още никой не е поел отговорност за атентата в Истанбул
KUKUSHEV картинка 4

Росен Кукушев: Любопитно е, че все още никой не е поел отговорност за атентата в Истанбул

Любопитното до момента е, че никоя от организациите, които бяха подозирани, че стоят зад други атентати, като Ислямска държава и определени кюрдски терористични организации, не са поели отговорност за атентата на летището.

Това коментира докторът по нова история Росен Кукушев по повод вчерашния атентат на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, при който загинаха 41 души, а близо 250 бяха ранени.

„Атентатът се случва в ключов момент, в който наблюдаваме евентуално затопляне на отношенията между Турция и Русия и от друга страна подобряване на отношенията с Израел, които бяха замразени в последните години. Така че може да бъде търсена пряка връзка с последните събития на дипломатическия фронт“, подчерта Кукушев.

„Независимо от това колко засилени могат да бъдат мерките за сигурност, те не могат да доведат до пълно предотвратяване на атентатите и терористичните действия. Всъщност причините трябва да бъдат премахнати. А те се коренят както в политиката на Турция спрямо кюрдското малцинство, така и действията ѝ в Сирия“, отбеляза още той.

Целия разговор в студиото на еМисия България гледайте във видеото:

Вижте също

OLGA картинка

Галина Риом-Ройбек: Един живот от България до Дания

Днес ви разказваме историята на Галина Риом-Ройбек. Тя има датска фамилия, но потеклото й е …