четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ролята и бъдещето на дигиталните медии

Ролята и бъдещето на дигиталните медии

Какви са дигиталните медии днес, каква е тяхната роля и бъдеще и как да комуникираме ефективно чрез тях – на тези въпроси отговаря Стивън Меринджър, председател на отдела за дигитална комуникация на НАТО, в интервю за Би Ай Ти.

Стивън Меринджър бе в България по покана на Дипломатическия институт.

„Бъдещето е в изкуствения интелект, роботиката, виртуалната реалност, когнетивните компютърни системи. Тези неща ще променят целия ни живот, начина, по които се забавляваме, работим, създаваме и комуникираме завинаги“, категоричен е Мериндър.

„Бъдещето на всичко е мобилността – мобилен достъп до всичко, навсякъде и по всяко време“, допълни той.

По думите му традиционните медии се борят с тази промяна и ще им се наложи да се адаптират или просто да изчезнат.

Това не значи, че традиционните медии са без значение. Те просто трябва да се променят. Тези, които успеят да го постигнат, ще са лидерите на бъдешето, а тези, които не успеят, ще се изгубят. Навярно в бъдещето няма да имаме традиционни и социални медии, а просто медии“, заключи Меринджър.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …