понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Рок музиканти с акция за чиста природа

Рок музиканти с акция за чиста природа

Рок музикантите от група „Гримаз“ започват акция за чиста природа. Те не се определят като екозащитници, а като група приятели, които където и да ходят – носят чувалчета и събират отпадъци.

Срешаме ви с двама от създателите на кампанията „Да Живеем в Чистота“ – Мелина Крумова и Антон Димитров.

„Освен музиканти, сме и приятели и прекарваме доста време заедно. И покрай това време, където и да ходим, отделяме по половин час и събираме колкото можем разхвърляни отпадъци. Обичаме земята си и искаме да е чисто“, сподели Мелина.

„Даже в Македония бяхме чистили, в планината, навсякъде, където можем“, добави Антон. Той разказа, че срещат разбиране в хората, които казват – „Ех, да имаше повече като вас“, но не се включват в събиранеот на боклук.

„Това според нас се случва от незнание и невежество. Ако достатъчно много хора обаче дават друх пример, нещата ще се променят“, смята още Мелина.

Създадената от музикантите кампания ще се завърне с нов тур наесен. Каква е целта – вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …