вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Родното село – каузата на един млад възрожденец

Родното село – каузата на един млад възрожденец

Моята кауза е българското село като символ, разказва за еМисия България младият българин Наско Атанасов в разговор от Берлин.

Наско е учил актьорско майсторство в САЩ. Завръщайки се в България, той открива, че читалището в родното село на баща му е имало прекрасна сцена, и взема решение да я възстанови.

За целта той събира свои приятели, с чиято помощ успява да почисти красивия салон, да излъска сцената и да възстанови седалките.

Средствата набира чрез кампания в САЩ, а с помощта на общинския кмет Ангел Папазов са отделени 10 000 лв. за укрепване покрива на сградата.

Вече е готов и трейлърът на документалния филм за събитието – “Отключи сцената“.

„Това е моето село и се надявам с личния си пример да накарам и други хора да повярват, че могат да направят нещо хубаво“, казва Наско.

Неговото най-голямо опасение е, че – както сочат тенденциите – до средата на века селата може да изчезнат. Не може да го приеме заради красивото си детство и летата, прекарани на село.

„Надявам се младите хора да открият селото не като задънена улица, а като портал към един красив живот“, казва Наско. Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …