понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Родители на починало от левкемия дете, осъдили МЗ и Фонда, недоумяват защо присъдата се обжалва

Родители на починало от левкемия дете, осъдили МЗ и Фонда, недоумяват защо присъдата се обжалва

Родители на починало от левкемия  дете, осъдили Министерството на здравеопазването и Фонда за лечение на деца в чужбина, недоумяват защо присъдата се обжалва, въпреки изричното уверение на институциите, че това няма да се случи. 

Пловдивският административен съд постанови през април МЗ и Фондът да платят 100 хил. лв. обезщетение на родителите заради дискриминационното и дори цинично отношение на институциите, които не отпускат нужната сума за лечението на малкото момиче в чужбина. 

„Нямам обяснение защо се случва това. Но ние ще продължим да се борим докрая“, каза бащата Петър Петров.

„100 хил. лв. са нищо. Аз искам дъщеря си. Но идеята е, че искам да докажа, че са виновни със своите действия“, допълни той.

Петров бе категоричен, че е безотговорно действитео на институциите и самият той не вижда на какво основание обжалват присъдата.

„Да знаеш, че тези пари ти трябват, за да спасиш детето си, да знаеш, че си зависим от държавата, която е длъжна да ги даде, и при положение, че тези пари ги има – не мога да го разбера. Много искам да ги питам защо не се отпускат тези парчни средства, които знаят, че са длъжни да дадат за лечението на децата“, с недоумение коментира Петров.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …