вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Родители на починало от левкемия дете, осъдили МЗ и Фонда, недоумяват защо присъдата се обжалва
PROSTO_DIKOV_6A картинка 1

Родители на починало от левкемия дете, осъдили МЗ и Фонда, недоумяват защо присъдата се обжалва

Родители на починало от левкемия  дете, осъдили Министерството на здравеопазването и Фонда за лечение на деца в чужбина, недоумяват защо присъдата се обжалва, въпреки изричното уверение на институциите, че това няма да се случи. 

Пловдивският административен съд постанови през април МЗ и Фондът да платят 100 хил. лв. обезщетение на родителите заради дискриминационното и дори цинично отношение на институциите, които не отпускат нужната сума за лечението на малкото момиче в чужбина. 

„Нямам обяснение защо се случва това. Но ние ще продължим да се борим докрая“, каза бащата Петър Петров.

„100 хил. лв. са нищо. Аз искам дъщеря си. Но идеята е, че искам да докажа, че са виновни със своите действия“, допълни той.

Петров бе категоричен, че е безотговорно действитео на институциите и самият той не вижда на какво основание обжалват присъдата.

„Да знаеш, че тези пари ти трябват, за да спасиш детето си, да знаеш, че си зависим от държавата, която е длъжна да ги даде, и при положение, че тези пари ги има – не мога да го разбера. Много искам да ги питам защо не се отпускат тези парчни средства, които знаят, че са длъжни да дадат за лечението на децата“, с недоумение коментира Петров.

Вижте също

petrov

Прокурор Иван Петров: Прокуратурата се страхува да разпита Цветан Василев

Как се разви началото на делото за КТБ, коментира прокурор Иван Петров в предаването „Просто …