четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Режисьорката Яна Лекарска – живот като на кино в Южна Кореа

Режисьорката Яна Лекарска – живот като на кино в Южна Кореа

Българската режисьорка Яна Лекарска работи седем години в родни медии, но решава да следва кинорежисура и дори специализира в Южна Корея. В момента тя завършва своя втори късометражен филм.

За живота си и любовта от пръв поглед в Сеул, както и предизвикателствата на работата в корейското кино – разказа самата Яна Лекарска в предаването „Жива връзка“.

„Когато пристигнах за пръв път в Сеул, не очаквах, че ще бъде мястото, в което ще се влюбя. Културният шок беше доста голям, но в добрия смисъл на думата. Южна Корея е много различна от България, но има и много неща, по които си приличаме“, сподели тя.

„В късометражното кино първата стъпка да достигнеш зрителите са фестивалите. Така че се надявам съвсем скоро да сме готови да се впуснем във фестивалната надпревара“, каза режисьорката.

Признава, че и последния си филм разглежда общочовешки теми – за какво мечтаем, какво искаме да постигнем, дали има момент, в който е късно да променим посоката на живота си. Главен персонаж в лентата отново е жена.

Опитвам се да достигна до хората с неща, в които ще намерят нещо за себе си, независимо къде живеят, сподели Лекарска.

 

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …