понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Режисьорът Росен Елезов за филма си „Последната свобода“

Режисьорът Росен Елезов за филма си „Последната свобода“

Колкото повече темата за комунизма става актуална, толкова повече елитът се мъчи да я потули, смята режисьорът Росен Елезов, който разказа в еМисия България за филма си „Последната свобода“.

Филмът прави тъкмо обратното, разказвайки за жертвите на тоталитарния терор на Държавна сигурност и БКП и тяхната борба за оцеляване в човешкия ад.

Лентата проследява съдбата на четирима пленници на комунистическия режим: Стефан Вълков, Никола Милков, Георги Саръиванов и Николай Галев.

„В тесни кръгове помежду си се гневим, но сме сякаш безгласни букви“, казва режисьорът, според когото престъпленията на комунизма трябва да бъдат изучавани в училище.

Вижте какво сподели той в предаването за близкото минало и за филма си, излъчван по Би АЙ Ти.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Към Slav40 „…единствено Ив.Костов имаше смелост да откъсне България от смъртоносната прегръдка на Кремъл…“
    И с какъв забележителен „анти-кремълски“ замах го стори само като подари Нефтохим Бургас на Кремъл- това наистина го прави единствен по размер на пораженията към нас, що за безродник си зада сториш това, ама с това не свършиха неговите варварски безчинства над изстрадалата ни Родина, а ми какво ще кажете за далновидния му политически акт по отстраняването на Съюза на Репресираните, от комунистическия режкм в България, от ОДС- това също го прави „единствен“ нали ?!

  2. Ех, този Иван Костов…въртите, сучите, все към него карате…Какво сега ви е виновен Костов ОТНОВО?!? Единственият държавник в нашата трагична пост-комунистическа държава, който имаше смелост да откъсне България от смъртоносната прегръдка на Кремъл и да я поведе към Европа. Очевидно това е най-голямото му прегрешение, заради което никога няма да му бъде простено.