сряда , 26 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Режисьорът Росен Елезов представя филма си „Безсребърници“
ROSEN_ELEZOV_FILM картинка 3

Режисьорът Росен Елезов представя филма си „Безсребърници“

Тази вечер, от 18.30 ч., по Би Ай Ти можете да гледате документалния филм „Безсребърници“. Лентата разказва вълнуващата история на Гигинския манастир, унищожен по времето на комунизма, но възстановен по инициатива след променитена напусналия Уолстрийт брокер – отец Никанор.

Филмът е дело на сценариста Евгения Атанасова Тенева, оператора Цветан Недков, композитора Константин Цеков и режисьора Росен Елезов.

„Всичко е благодарение на отец Никанор – една изключителна личност. С негови усилия и качества бе възстановен манастирът. Във филмът всичко се случва пред очите на зрителя, тъй като успяхме да снимаме манастира в голямата му разруха и проследихме процеса на възстановяването му“, разказа режисьорът Росен Елезов.

Отец Никанор умее да убеждава хората в справедливи каузи. Той, който работи на Уолстрийт, има успешна кариера и много пари, в един момент е разбрал, че това е суета. Наистина е обърнал душата си към Бога. Странна е неговата съдба, но това е съдбата на малцина в нашата страна, тъй като истинските монаси са все по-малко, каза още Елезов.

Той разказа, че след 9 септември 1944 г. манастирът е превърнат в лагер за царски офицери, след това става ТКЗС, на осветеното място са отглеждани вскякави селскостопански животни. Така дочаква да бъде въстановен от отец Никанор.

За името на филма си режисьорът каза, че е появило съвсем естествено.

„Отдавайки се в името на Бога, загърбвайки голямото сребро на Уолстрийт, ти ставаш безсребърник“, посочи той,

Гледайте филмът „Безсребърници“ – за жаждата за духовност и пътя на спасението, тази вечер от 18.30 ч.

Вижте също

BRKZ_FINANSI картинка

Финансов експерт: От какво се опасяват банките на Острова

Решението на британците да напуснат ЕС повдигна много въпроси, на които никой все още няма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *