сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Режисьорът Кирил Тодоров за наградения си филм “Ани има рожден ден”

Режисьорът Кирил Тодоров за наградения си филм “Ани има рожден ден”

Български филм получи цели три награди от онлайн фестивала на късометражното кино „Мантли филм фестивал“ в Глазгоу.

За творбата си “Ани има рожден ден” и самия конкурс в еМисия България разказа режисьорът Кирил Тодоров.

Лентата е отличена за най-добър филм, за сценарий, както и с наградата на публиката, която се присъжда след гласуване по интернет. Тя има номинации и за женска роля (Ирмена Чичикова) и трейлър.

“Ани има рожден ден” разказва за самотна майка, която подготвя рождения ден на детето си, когато на него пристига и бившият й мъж.

Посланието на филма е, че семейството е единственото нещо, което ни държи здраво като емоции, чувства и бъдеще, споделя режисьорът.

По думите на Тодоров онлайн фестивалите имат предимство, тъй като много филми могат да бъдат пратени и видени на момента. Самият фестивал в Глазгоу се провежда всеки месец, като се получават все повече филми от цял свят и се увеличава конкуренцията.

Късометражно кино се прави по-лесно и евтино, но малко остава в сянката на пълнометражното, отбелязва още режисьорът.

Следващата идея на Кирил Тодоров е за по-младежки филм, в който се разказва и за изневяра, и за отговорностите на човек, след като престане да е младеж и студент. Има проект и за пълнометражен филм, но той е още в съвсем ранен стадий. Чуйте подробности от самия него във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …