четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Режисьорът Кирил Станков за новия си филм „24 часа“ и кинофестивала в Ганчовец

Режисьорът Кирил Станков за новия си филм „24 часа“ и кинофестивала в Ганчовец

Идеята ми беше това да бъде филм, който повече съзерцава, отколкото разказва и внушава нещо, разказа в еМисия България режисьорът Кирил Станков за новия си филм “24 часа”.

Документалната лента разказва пет различни човешки истории, всяка от които обхваща един ден от живота на героите. Сред тях има пенсионери, млад бизнесмен, парапланерист, особняк, който живее сам в планината, както и семейство, което се бори с особено предизвикателство.

По думите на режисьора общото между всички тях е възможността да се живее въпреки, а посланието – че винаги е възможно да останеш с надежда и усмивка.

Филмът е независим и е правен с лични средства и дарения, които са една трета от общата сума, както и с малък, но много добър екип, разказа той.

Кирил Станков е и създател на фестивала „Кино Магия“ в село Ганчовец, чието четвърто издание предстои в селото в средата на юли. По думите му тази година посетителите могат да очакват сериозна и богата програма от нови български филми.

Станков разказа, че в селото се правят три фестивала, включително ракиен в началото на септември. Има и действащо читалище, което се подкрепя с дарения от жители и гости на селото, както и театрална, танцова и певческа група.

Ставаме все по-популярни, казва режисьорът, според когото това завръщане към селото, което става все по-популярно напоследък, не е въпрос на носталгия, а на търсене на по-високо качество на живот. За него това са природата, спокойствието и тишината, които селото, за разлика от големия град, предлага.

Кирил Станков, който е живял и работил и в чужбина, признава, че от там му липсва по-лесния начин, по който се правят някои неща, както и далеч по-малкото бюрокрация. По думите тя е много голям проблем у нас не само в неговата сфера, но и навсякъде, като „задушава страшно много неща“.

Кои филми можете да видите на фестивала „Кино Магия“ – чуйте в целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Вземете да си оправите сайта!Едвам зарежда видео.