понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Културно / Режисьорът Камелия Петрова за едно пътуване с влак по пътя към любовта

Режисьорът Камелия Петрова за едно пътуване с влак по пътя към любовта

„Тя, която маха от влака“ е дебютният игрален филм на Камелия Петрова, млад режисьор от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет. Сюжетът е по мотиви от разказа на Георги Господинов „Кристин, която маха от влака“.

„Това са три любовни истории, а те започват с едно пътуване във влак. Едно момиче, казва се Кристин, пътува с писателя Арман до неизвестна спирка. Тя решава да му направи изненада за собствения си рожден ден, но той пък не обича нито пътуванията с влакове, нито изненадите и затова я пренебрегва. Малко напук на него, тя решава да маха на всеки срещнат от влака. Така идват другите две любовни истории, които разказваме във филма – за всеки човек, на когото тя маха от влака, Арман измисля по една история. Всъщност той иска да ѝ каже, че тя е променила безвъзвратно живота на тези двама души и се оказва най-важната им любовна история. В разговора, в тези други две истории, те разбират истината за собствените си взаимоотношения, но няма да издам финала“, сподели Камелия Петрова в интервю за BiT на една малка столична гара.

Зад 30-минутния филм стоят две години работа. Ролите са поверени на младите актьори Евгения Ангелова (Кристин), Владислав Виолинов (Арман) и Александър Хаджиангелов (кантонерът), както и на големите имена от театъра и киното Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова.

Премиерата на „Тя, която маха от влака“ беше на 7 април 2016 г. Филмът ще бъде показан в кино „Одеон“ 15 до 21 април.

Цялото интервю на Десислава Микова с Камелия Петрова вижте във видеото:

Вижте също

КултурНО: Найджъл Кенеди свири 3 произведения на Георги Андреев в България през септември

Найджъл Кенеди се завръща в България през септември. Освен новия прочит на „Годишните времена“ от …