понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ренета Петрова: Синдикатите ще се противопоставят срещу отпадането на надбавките за прослужено време
sindikati

Ренета Петрова: Синдикатите ще се противопоставят срещу отпадането на надбавките за прослужено време

Вчера вицепремиерът Валери Симеонов подкрепи идеята на работодателските асоциации да отпаднат надбавките за прослужено време. Тази идея обаче се посрещна разнопосочно от представителите на различните парламентарни групи в Народното събрание.

Крачка напред към европейски механизъм  за определяне  на трудовото възнаграждение или връщане към отдавна предлагано, но дискусионно решение за отпадането за клас прослужено време, коментира Ренета Петрова, зам.-председател на Федерация “МЕТАЛИЦИ” в КНСБ.

„Това решение на Симеонов не беше съгласувано със синдикатите. Това не е връщане назад към една дискусия, това е връщане назад по отношение на доходите на хората. Аз представлявам хората, работещи в металургията, но това мнение е на всички индустриални федерации на КНСБ и Подкрепа – ще се противопоставим с всички възможни средства, за да защитим интересите на индустриалните работници. Тази реплика създава социално напрежение, от което никой няма нужда и отклонява вниманието обществото. А именно начините и методите за увеличаване на доходите в страната“, коментира Петрова.

Какво ще предприемат синдикатите, за да защитят индустриалните работници, вижте във видеото.

Вижте също

folklor

Ансамбли от цял свят участват на фолклорен фестивал в София

Днес на бул. Витоша започна фолклорен карнавал с участници от цял свят – “Витоша 2017”. …